Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Който не вярва в чудеса, не е реалист!

Main Pic
Публикувана: 15.05.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1358
Коментари: 0
Авторът на сентенцията, съставляваща горното заглавие, вече е във вечността при своя Господ. Любимите му думи бяха "Жив е Христос! Моля ви, не ме наричайте герой. Всичко, което съм преживял, Господ е допуснал, за да се прослави в живота ми. Бог е жив и Той се проявява по реален начин. Време е да се освободим от формалната религия. Наближават гонения, но Бог познава Своите Си и никога няма да ги остави. Всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас."
 
Поредният ветеран на вярата, преживял гонения и страдание заради посвещението си на Христос днес премина в славата на Бога. С дълбока скръб съобщаваме за внезапната кончина на п-р Божидар Игов от гр. Варна, дългогодишен Божий служител и генерален секретар на Баптисткия съюз от 1991 до 1996 г.
 
Божидар Игов е роден в София на 30 юли 1935 година. Неговият баща Иван Игов е баптистки пастир, арестуван от тоталитарната власт и изпратен на лагер в Белене заради вярата си. През 1949 г. Божидар заедно с майка си и по-големия си брат е интерниран в с. Голинци, Ломско, без право да се завръщат повече в София. Баща му прекарва шест години в Белене, след което става пастир на църквата в гр. Лом. По-късно пастирува също така във Варна и след това в Пловдив. 
 
От своето детство Божидар е закърмен с дълбоката вяра, предадена от родителите му, независимо от тежките изпитания за цялото семейство. С тази вяра той преминава през целия период до 1989 г., а през 1990 г. започва служение като пастир в Баптистката църква в гр. Варна. Неговото дълбоко познание на Божието слово, мъдростта и умението му да работи с млади и възрастни оставят дълбоки следи в живота на църквата в гр. Варна. 
 
П-р Игов е автор на книгата "Не бой се, само вярвай!" В нея той описва живота си на вяра, наситен с чудеса, Божие водителство и свръхестествени събития, които са незабравими. П-р Игов е и преводач на няколко любими за християните книги, сред които "Мир с Бога", "Тайната на щастието", "Бягай, малкия, бягай", "Операция 'Аука'" и други. Осигурява и тайното им разпространение, което крие огромен риск във времето на страховития за християните комунистически режим.
 
П-р Игов продължава да проповядва до края на живота си и проповедите му са източник на насърчение и вдъхновение за вярващите (последната му проповед в църквата във Варна е през април т.г.). 
 
Като генерален секретар на СЕБЦ той участва в дейността на Европейската баптистка федерация в годините 1991-1996 г., където успява да спечели много приятели за българските църкви. 
 
Божидар Игов остави след себе си съпруга, дъщеря и внук. Бог отзова Своя служител във вечната светлина на Небесното си царство, където няма повече скърби и болки.
 
Ръководството на Баптисткия съюз изказва своите съболезнования на членовете на неговото семейство!
 
Източник: СЕБЦБ
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg