Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Дни на надежда и добри вести

Main Pic
Публикувана: 07.06.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1540
Коментари: 0
Уважаеми читатели, споделяме с вас интервюто със Светла Желязкова, основател на "Форум за жени", която разказва за един от проектите на служението.
 
Евангелски вестник: Как се роди идеята за „Дни на надежда и добри вести“?
 
Светла Желязкова:
В сърцето ни винаги е стоял повикът към  недостигнатите и особено малките деца и възрастните хора! Има служение и с жени, претърпели насилие! Заради този призив възникна и "Форум за жени" преди близо 10 години. Ние сме повече практици, като сами издирваме нуждите на хората и в тях виждаме възможност за споделяне на Благата вест . "Дни на надежда и добри вести" е поредният проект, който е насочен в Добричка област. 
 
Евангелски вестник: Какво включва вашата инициатива? 
 
Светла Желязкова:
Съвместно с Църква "Отворено Библейско братство" в началото на годината започнахме подготовка на екипи и планиране за работа по места с деца и семейства с ограничени възможности и живеещи отдалечени от големите градове! Инициативата е много добра възможност да се свържем с местната власт и да разговаряме за проблемите и нуждите, като се опитваме да бъдем полезни .С децата, които са от различни етноси, имаме образователни и библейски уроци. С възрастните провеждаме духовни разговори и отговаряме на въпроси за вечността, спасението и как да последват Христос! 
 
При последната ни среща в село Царевец, където по- голямата част от населението горорят турски, след прожекцията една група от 10 човека остана за молитва, а едно цяло семейство посвети живота си на Христос. 
 
Евангелски вестник: Каква е целта на проекта ви?
 
Светла Желязкова:
Проектът "Дни на Надежда и добри вести" е поредна стъпка в призива, който е неотменим и гори в сърцата на група приятели, с които от няколко години растем заедно и сме посветени един на друг в предизвикателствата на живота. Стремим се да изграждаме взаимоотношения на братска любов и грижа един към друг. Това искаме да предадем и на други, според поръчението на апостол Павел към Тимотей: "И каквото си чул от мене при много свидетели, това предай на верни човеци, които да са способни и други да научат" (2 Тимотей 2:2). Искаме да споделяме библейската вяра и да бъдем добър пример за Христови ученици! 
 
Евангелски вестник: Какво планирате занапред?
 
Светла Желязкова:
Проектът ни включва селата Царевец, Алцек, Безводица, Карапелит, Добрич. Важно е да отбележим, че в тези населени места през годините работи екип от мисионери на църква "Отворено Библейско братство". Работата на нивата в тези последни времена е усилна и работници са необходими повече от всякога! Затова и не се поколебахме и с готовност подкрепяме нашите братя и сестри в региона за разширяване на Божието царство!
 
В средата на месец юли започва ежегоден летен лагер за децата от посочените места,който се организира в Оброчище. Този летен лагер е от изключителна важност за децата и тяхното бъдеще, като оставя трайни плодове в израстването им като християни! След пролетния Форум за жени в град Трявна по покана на ХЦ " Сион" , подготвяме събрание за жени в края на месец юли.
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg