Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Петдесятница - Христовите Го прославят в света!

Main Pic
Публикувана: 15.06.2019
Автор: п-р Живко Тончев
Прочетена: 1504
Коментари: 0
Последните думи, които Господ Исус Христос изрече относно Светия Дух, преди да се възнесе, бяха: ,,ще приемете сила, когато дойде върху вас Светият Дух и ще бъдете свидетели за Мене...” (Деяния 1:8).
 
Някои християни смятат, че са изпълнени със Светия Дух само когато говорят на непознати езици, или усещат електричество и тръпки, имат ,,особено помазание”, произнасят шумна молитва, получават пророчество...Но Самият Исус казва, че Светият Дух ще Го прославя (Йоан16:14). Духът на Бога не идва, за да си стоят вярващите между четирите стени на църквите и да имат вълнуващи богослужения. Там е приятно, удобно, сигурно.
 
Обаче голяма част от служението е между невярващите. Солта в солницата не върши никаква работа. Тя трябва да излезе от солницата и да влезе в съприкосновение с храната, за да я овкуси или запази. Бог дори допусна жестоко гонение, за да разпръсне вярващите от ранната църква и така те да разпространяват Словото (Виж: Деяния 8:1,4). Затова Бог изпрати Светия Дух - да ни даде сила, за да бъдем свидетели за  Неговия Син, Исус! 
   
Първо, ще бъдем свидетели чрез личния си пример като вярващи - с почтения си живот, с обуздания си нрав, с приличния си език, с плода на Духа (Галатяни 5:22). Трудно ли е? Ако смятаме, че е непосилно, Светият Дух ще ни даде сила!
 
На второ място, като вярващи свидетелстваме не само с живота си, но и с добрите си дела в полза на другите. Когато сме "съчуствително сърце и спомагателна ръка", когато сме ,,добрият самарянин” и приятел в нужда, тогава свидетелстваме за Господа с делата си. 
 
И трето, призвани сме да свидетелстваме за Христос! И за това Светият Дух ще ни даде сила и точните думи, и благодат! Всеки вярващ е призван да свидетелства за Спасителя! Църквата е призована да бъде глас в обществото! Искаме добродетели и християнски ценности в обществото ни. Те ще дойдат от вярата в Божия Син! И как ще повярват, ако не чуят? А как ще чуят, ако някой не им каже? Да не гледаме само кога ни е удобно.
 
Всеки ден да си обуваме готовността за благовестие (Ефесяни 6:15). Да свидетелстваме с живота си, с добрите си дела, с брошура, покана, книга, споделяне, с усмивка, с блага дума! Духът ще ни даде сила!
 
Призвани сме да бъдем глас!
 
За да стане гласът Божий - глас народен! 
   
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg