Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-бързо растящата църква в света

Main Pic
Публикувана: 01.07.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2439
Коментари: 0
Може да сте изненадани, но най-бързо развиващата се църква в света се намира в Иран. И все пак това е оценката на тези, които са видели и чули забележителния разказ за милиони, които се обръщат от исляма към Исус Христос. 
 
Образът, който Иран представя пред света, обикновено се запомня с големите демонстрации и лозунги от рода на "Смърт за Америка" и "Смърт за Израел", но това е само едната страна на нещата. Тези, които са видели Иран отвътре, обаче, рисуват много различна картина.
 
 "Не може да вярвате на всичко по телевизията. Защото например, много протести, които виждате по улиците, са шантаж. Властите карат младите хора да излязат по улиците със заплахи, че ако не отидем, няма да получим оценки в училище, така че сме принудени да отидем и да протестираме," споделя един ирански младеж, който служи в църква. Той споделя това пред репортер на CBN News при условие за анонимност.
 
Младежът споделя, че Иран има две лица. Едното е това, която виждаме по новините, а другото е скрито от света. "Бих казал, че едното лице на Иран съставлява 10%, а другото е 90%. Въпросните 10% контролират страната и упражняват терор, като постискат християните, но по-голямата част от хората, 90% от тях обичат Америка. Те не мразят американците. Мисля, че това е посланието, което американците трябва да чуят." 
 
Християните по света трябва да знаят, че 40 години след ислямската революция в Иран, друга духовна революция е в ход. "Осъзнайте истината, че живеем във време, което е много специално. За последните 40 години повече хора са дошли до вяра в Христос, отколкото за предходните 1400 години. За първи път в историята на страната иранците приемат Христос с такива бързи темпове."
 
Frontiers Alliance International (FAI) създава документален филм, наречен "Овце сред вълци", който има за цел да представи иранската църква на християните по целия свят. 
 
"Онова, което е момента се случва в Иран, е грандиозно," разказва основателят на FAI и режисьор Долтън Томас.  "Това е най-бързо разрастващата се църква в света, която няма сгради, не притежава собственост, няма банкови сметки, няма централизирано лидерство, липсват деноминации и все пак вярващите се умножават главоломно... Това, което Господ прави там, е смайващо." 
 
Според Томас, евангелизирането води до интензивно преследване, а това кара иранските вярващи да се молят, но не по начин,  който ние бихме очаквали: Той пояснява: "Ние бихме предположили, че иранските християни ще молят Бога да сложи край на преследването, но те твърдят, че не желаят това. Преследването разраства църквата. Когато преследването спре, растежът спира. Това, което искаме, е Евангелието да се разпространява възможно най-далеч и до всичките предели на Иран."
 
Иран и САЩ са на ръба на война, но е важно да се види какво се случва зад воала в Иран. "Когато мюсюлманите от Иран се срещнат с мъжа от Назарет, нещо красиво се случва. А когато осъзнаят, че са били изкупени и спасени с кръвта на евреин, съгласно пророчествата на еврейските пророци в еврейската Библия, се случва нещо невероятно, и именно на това чудо сме свидетели днес в Иран."
 
Томас вярва, че един ден светът ще си даде сметка, че църквата в Иран през XXI век се е разраснала толкова, колкото църквата в Китай и Корея през миналия век.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg