Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ролята на духовните майки

Main Pic
Публикувана: 26.08.2019
Автор: Ейприл Мотъл
Прочетена: 1206
Коментари: 0
"По-възрастните жени също трябва да имат благоговейно поведение, да не са злонамерени клюкарки, нито поробени от много вино, да поучават това, което е добро, за да могат да насърчават младите жени да обичат съпрузите си, да обичат децата си, да бъдат разумни, чисти, къщовници, любезни, подчинени на съпрузите си, за да не се безчести Божието слово" (Тит 2:3-5).
 
По-възрастните жени в църквата са предназначени да бъдат насърчение за по-младите във вярата. Защо е толкова важно да има близка връзка между отделните поколения в църквата?
 
Всъщност ролята на женските приятелства в нашия живот е толкова решаваща за нашето пътуване във вярата, че влияе върху това как останалият свят гледа на Божието слово. Човек би могъл да спори какво точно означава "да се безчести Божието слово" в горния пасаж, но темата касае по-възрастните жени, които трябва да имат безупречна репутация, с изричната цел да бъдат подходящи съдове за насърчаване на по-младите.
 
Ако вие сте в позицията на по-млада жена, която има нужда от духовна майка, какво трябва да направите?
 
1. Помолете Господа да ви намери подходяща по-възрастна християнка, която да бъде ваш духовен наставник.
 
Ако имате нужда от духовна майка, Господ ще ви намери такава! И Той вече има план, за да отговори на вашите нужди, дори преди да поискате (Матей 6:8). Около година се молех за жена, която да ме обучава и наставлява духовно, преди Бог да ми намери подходящата. Имаше една жена, с която се молехме заедно и първоначално тя каза „да“, но след това работата на съпруга ѝ наложи семейството им да напусне страната. Тази затворена врата в крайна сметка ме доведе до жената, която Господ беше приготвил за мен. Не мога да си представя моят брак или служение без мъдростта, която Бог ми дава чрез живота и примера на моята духовна майка.
 
2. Бъдете на разположение и бъдете готови да поемете инициативата.
 
Не чакайте някой да върви след вас! Вие сте тази, която се нуждае от мъдрост и насърчение, така че вие ​​трябва да инициирате връзката. Ако видите жена с брак, който харесвате, поканете я на кафе, за да научите как е култивирала тази връзка. Ако видите майка с пораснали деца и ви харесва динамичното им семейство, обадете ѝ се и я попитайте каква е нейната тайна, за да бъде такава образцова майка. Намерете опитни жени със свидетелство, което искате да видите отразено в собствения си живот, и идете да се учите от тях!
 
3. Бъдете търпеливи.
 
Свързах се с някои жени, които се надявах да бъдат мои наставници, но в крайна сметка се оказа, че не бяха в добро духовно състояние. Създавайте приятелства и общувайте, така че в процеса на опознаването ще научите какво да очаквате. Знайте, че Господ работи чрез опитни жени, които са готови да съветват по-млади и Той ще ви покаже християнката, която ще въздейства в живота ви в точното време, за да израснете духовно!
 
4. И накрая, ако вие вече сте жена на възраст и с духовен опит, бъдете готови.
 
Бъдете тази възрастна духовна майка, за която четем в Тит 2 глава! Откликвайте, когато по-младите от вас имат нужда от съвет, насърчение, изграждане или даже просто изслушване. Молете се Бог да ви направи чувствителни за Неговия глас и да бъдете състрадателни, за да сте готови да отделите нужното време, за да инвестирате в живота на по-младите от вас.
 
В крайна сметка това ценно сестринство е част от свещеното призвание да се насърчаваме и изграждаме взаимно, както Господ очаква от нас. По този начин ние защитаваме Словото Божие от безчестието, което идва, когато не прилагаме вярата си на практика, а само говорим за нея. Духовната жена блести и от нея лъхат увереност, радост и готовност да бъде от полза за ближните.
 
Източник: Cross Walk
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg