Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Духовен корпус за бързо реагиране“

Main Pic
Публикувана: 01.09.2019
Автор: Лъчезара Йосифова и Лариса Петрова
Прочетена: 1277
Коментари: 0
„Духовен корпус за бързо реагиране“ - така наричаме тази молитвена група към Първа петдесятна църква „Вяра“ в София. Неуморимата Ваня, която виждате на снимката, уважаеми читатели, е истинска дъщеря на Царя на царете (тя е седнала в средата и държи букет). Осъзнала е своята отговорност, като ходатай за близки и мисионери. 
 
Преди 13 години тя с още две сестри – Нина Найденова и Домникия  Гречанли, стартира тази молитвена група, която вече обхваща около 45 жени ходатаи. Когато се събират в началото, осъзнават колко са атакувани духовно, те и домовете им. Словото, което ги насърчава, е от Неемия 4:14б : „...Не се бойте от тях; помнете великия и страшен Господ и се бийте за братята си, за синовете и дъщерите си, за жените и домовете си“ и от  Неемия 4:20:  „ ...където чуете гласа на тръбата, там се стичайте при нас, нашият Бог ще воюва за нас“.
 
Тогава те решават да стартират верижен пост и молитва. Групата издава вече няколко пъти молитвена тетрадка. Там всяка от сестрите е написала по-важните лични нужди и тези на близките си. Всеки ден има по няколко жени, които се застъпват за нуждите - освен за личните, така и за по-глобални нужди. Молят се за църквата и духовни водачи – за пастир Татеос Нигохосян и семейството му, пастира на тяхната църква, който също е ходатай и мисионер, както и за други духовни лидери в България и по целия свят. Молят се за съживление в нашата страна, Израел и Европа.
 
Радвам се, че и ние сме част от тази молитвена група. Ваня редовно праща актуални смси – понякога по няколко на ден, дори рано сутрин или късно вечер. Години наред сестрите се събират всяка неделя след сутрешната служба – общуват на сладкиши и чай, а после заедно се молят. От няколко години има и постоянен молитвен чат във вайбър, в който сестрите ежедневно споделят нужди и се молят веднага. С Ваня се опознахме и покрай молитвеното застъпничество за близо 1000 мисионери от 42 държави, които подкрепяме в нашата международна християнска верига „Приятели“, която ръководя. Освен на църкви в страната и ходатаи в чужбина, започнах да пращам някои от нуждите и на  Ваня. Нека Царят на царете протяга жезъла на благоволението Си към нея и другите сестри, както към Естир...
             
Конференцията „Тръбен вик за Европа“ и  новото духовно име на Европа – Бюла
 
Неотдавна пет запалени сестри от групата - Ваня Виденова, Стефка Кирякова, Янка Георгиева, Маринка Диамандиева и Янка Чолакова, взимат участие в конференцията в Тимишоара – Румъния. Бихме желали да споделим с вас някои опитности като насърчение. Според древногръцката митология, Европа е гръцка принцеса. Дяволът се преправил на дракон и от връзката им се родили двама сина – символ на разврата. Поради това името Европа има лошо влияние върху континента. Преди 14 години в молитва на ходатаи, Бог дава ново духовно име на Европа – Бюла, което значи “да не лъжем Господа“. На конференцията в Румъния християните приемат декларация за това ново име и символичен брак на Бюла и Господ Исус Христос /според Исая 62:4/. Свидетели на сватбената церемония са били християни от други континенти. На конференцията е приета 
 
Декларация - Завет с Бога: „Приемете Царя на славата“
 
 „Звучат европейските тръби на конференцията в Тимишоара, Румъния.
Ние, европейските нации, заявяваме от името на  нашия континент:
Ние вярваме в Бог - Отец Авраамов, Исааков и Яковов.
Ние вярваме в нашия Господ Исус Христос, Неговия Единствен Син.
Ние вярваме в Святия Дух, изпратен от Отца.
От името на нашия континент се отричаме и отменяме всички съглашения със Сатана, специално тези, които са последица от езическото увлечение на Европа по Зевс. Защото това старо име на Европа води до умствени атаки, окултни практики и хуманизъм и до днес.
С Божия Дух ние отхвърляме  старото име на Европа и приемаме новото име Бюла.
Ние се отричаме от заместителската теология и почитаме нашия брат Израел, първия получател на Божиите обещания. Бидейки първия плод на Евангелието  сред езичниците, ние се помирихме като нов човек (Ефесяни 2:14-16), споделяме в  това ново име и договорените обещания.
Избираме да влезем в заветен съюз с нашия Господ Исус Христос: 
- Където отиваш Ти,  и аз ще дойда, където живееш Ти,  и аз ще живея (според Рут 1:16);
- Нека ми бъде съобразно с твоята воля (според Лука 1:38),
- „Духът и Невястата казват: „Ела, Господи Исусе“  (според Откровение 22:17).
В това време ние прокламираме откровението на зрелите синове на Господа, Който е Величествен Първосвещеник от рода на Мелхиседек. Пълнотата на Неговото царство ще се простира от Европа до края на земята.“ По време на конференцията представител на всяка нация в молитва е поканил Господ Исус Христос да бъде цар над всяка нация на нашия континент. Представителите на България също са поканили Господ Исус Христос да бъде Цар на България!
 
Ваня споделя: „Дойде слово от Бог да не говорим всеки само за своята нация, защото християните от различните нации сме едно в Исуса Христа - няма грък, румънец, българин и т. н. Затова трябва да имаме едно сърце и ум, в единство да живеем в Исус Христос, като Негови последователи. Господ е Господ на целия континент. Духовната криза настъпи, защото хората си измислят и издигат други богове. Дяволът иска да разруши континента ни – всички виждаме какво се случва. Получи се откровение в молитва, че ще има съживление на континента, Бог работи в тази сфера. Ще има духовна  експлозия на Балканите, но от гейзера няма да излезе лава, а светлина и жива вода. В Йоан 7:38 Исус казва: “Ако някой вярва в Мене, реки от жива вода ще потекат от утробата му.“ Ние вярваме в Исус - значи от нас ще потече жива вода. Съживлението ще започне от всеки от нас. Затова нека да имаме по-усърдна молитва – всичко значимо, каквото Бог прави, започва винаги с молитва. 
 
Бог иска да бъдем партньори с деца и младежи в молитва. Когато децата се молят, всичко се случва на друго ниво. По света има детски молитвени служения - деца се молят с часове. Бог издига следващото Елисееево поколение на континента, чрез което ще изпълни Своите планове, както пише в Исаия 55 глава. Бог има Своите планове и пътища, за да изпълни волята Си. Нека издигаме в молитва следващото поколение. Нека ги насърчаваме да се молят. В Румъния видяхме много младежи, посветени в молитва. Но и в България има такива млади хора. Бяхме докоснати, че над знамето на България имаше дете ходатай.
 
 Защо молитвената конференция се казваше „Тръбен вик за Европа“?
 
През 2010 година Господ говори на брат от Швейцария със слово от Числа 10:1-3. Там Бог казва на Моисей да направят 2 сребърни тръби - за свикване на събрание и за тревога.  В днешното тревожно време братът от Швейцария е свирил в 46 държави с тръбен зов  (в България – в Бургас).“
 
Мараната – Исус идва скоро! Исус идва - Царят на Славата, Небесният Младоженец идва, а Невястата не е готова, трябва да се приготви !
 
Ако искаме да видим славата на Бога, трябва да се смирим. А смирението е да приемем Божията воля, както Господ Исус Христос прие Божията воля и отиде на Голготския кръст. По-добре е да сме в борба, отколкото в мир с дявола. По-добре е да умрем в битката по пътя към Небето, отколкото да се откажем и да живеем, поробени от греха и света.
 
Мараната - Исус идва скоро! Исус идва - Царят на Славата, Небесният Младоженец идва. Приготви се, Христова Невясто! 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg