Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Време е за издигане

Main Pic
Публикувана: 29.09.2019
Автор: Асенета Георгиева
Прочетена: 1592
Коментари: 0
На 27 и 28 септември в гр. Добрич за втора поредна година се проведе Женска конференция на тема „Издигане“. Вярващи жени от цяла Североизточна България се събраха в църква „Отворено небе“, ръководена от пастири Николай и Роси Маркови, за да покажат, че единството на християните има огромна сила.
 
Домакинята Роси Маркова откри и поздрави събранието, като приветства гостите с топли думи. Насърчи всяка една от нас, че е измолена и неслучайно е на това място, водена от глад и жажда за издигане от Господ в живота ни. Роси ни предизвика да сме действени изпълнители, а не само внимателни слушатели на Словото.
 
Събраните жени бяха поздравени от гост говорителите на конференцията. Всяка от гостенките, подготвила лекция, имаше уникална история, която послужи за насърчение и издигане на присъстващите на форума. По-долу споделяме накратко техните визитки:
 
ВAНЕСА БЪРКБЕК е родена в Африка. Сърцето ѝ е отворено за Църквата по целия свят. Тя носи пророчески товар за народите, техните лидери, потенциални водачи и млади хора. Изпитва състрадание към съкрушените, защото лично е преживяла помазанието на Светия Дух и е получила изцеление.
 
ШЕРИЛ КЪРУИН е родена в Южна Африка, но в момента живее във Великобритания със семейството си. Сърцето ѝ е отворено за наранените, отчаяните, самотните, обезсърчените и изгубилите надежда. 
 
АРИНА ТЕКЕЯН е християнка от Армения. Тя е отдадена да служи на Бога. Преминала е през беди и трудности, но побеждава в Христос и изпълнява божественото си призвание от ранна възраст. Арина има удивително свидетелство: избягала от гражданската война в Сирия, живее като бежанка в Ливан, след това семейството ѝ се удавя, когато лодката им потъва при нощно пътуване от Турция към Гърция. Арина плува в продължение на 4 часа в пълна тъмнина, моли се и пее, докато я спасява местен рибар.
 
СЕРЛИ ТЕКЕЯН е родена в Сирия, с родители християни и силно вярваща баба. Серли избира да ходи във вяра и се уповава на Бога не само в добри времена, но и в трудни моменти, като знае, че Той е добър и верен Баща. 
 
ТАНЯ ПЕТКОВА и съпругът ѝ Любо, са главни пастири на Християнска църква „Месия“, гр. Стара Загора. Тя е бакалавър по теология към Библейски колеж "Видение". Завършила е лидерски курс EQUIP по програма на Джон Максуел, както и други програми за обучение.
 
СВЕТЛА ЖЕЛЯЗКОВА носи в сърцето си призив за служение на жени. През 2010 г. основава „Форум за жени“. Служението ѝ е практично, посреща нуждите на много хора, като в тях вижда възможност за споделяне на Благата вест.
 
Ванеса Бъркбек сподели думи от сърцето си относно нашия призив и посвещение за служение на Бога. Тя говори за Авраам и изпита, на който бе подложен, когато Бог поиска от него да пожертва сина си. Ванеса ни предизвика с посланието: „Ние лесно даваме лошите неща на Господ, но готови ли, сме да Му дадем и добрите, да ги пожертваме? Вярваме ли Му, че ще е с нас, както беше с Мойсей?“ Ванеса ни увери, че Бог е обещал да бъде с нас, както е бил с Мойсей, защото Той ни го казва и днес. Господ ни призовава по различен и уникален начин за съответното поколение и генерация с уникална цел. Той ни издига за Божия слава.
 
Шерил Къруин сподели мотивиращи мисли относно покорството към Божия глас и как Светият Дух, изпратен от Отец ще ни учи, напомня, защитава, съветва. Тя ни напомни, че приемаме сила, способност, ефективност и помощ, щом сме приели Светия Дух. Шерил лично е преживяла коренно преобразяване и възстановяване чрез Божието слово и силата на Светия Дух.
 
Арина Текеян говори върху Псалм 45, който представлява сватбена песен, отнасяща се за Исус и Църквата. Тя поясни, че ние сме Негови дъщери, но и Негова невяста. Бог ни увенчава с блаженство – миро на небесна радост, което е ухание на изстраданата любов за Неговата невяста. Арина обясни, че миртата е символ на страдащата любов и ни предизвика с въпроса защо е толкова ароматно лавандуловото масло? Тя обясни, че е така, защото се добива чрез преса и пара под високо налягане. Всяка от нас е като лавандула и целта е тя да не остане на полето, а чрез преса и пара да се освободи Божествено помазание. Ние заедно сме масло, пречистено в Христос за благоухание. Христос беше съкрушен на кръста, за да може маслото да се излее върху нас. Исус е първият плод на маслото за помазание.
 
Таня Петкова сподели думи и мисли върху Лука 1:5-7. Тя говори за Елисавета – жена, която имаше специален призив в своя живот. Таня заяви, че правейки обикновени неща, Господ ни посещава и ни променя. Може да не си в центъра на историята, но може да имаш ключова толя за случването на събитията. Таня коментира темата за духовното майчинство. Елисавета разпозна Божията работа в живота на Мария. Двете бяха насърчение една за друга и споделяха един призив. 
 
Серли Текеян  разказа своето свидетелство и насърчи жените да устояват в трудно време. Тя също изгубва почти цялото си семейство при опита им за бягство от Сирия. Нейното свидетелство  за тази загуба, както и любовта ѝ към Божиите  и заразителната ѝ радост удивиха всички присъстващи. 
 
Светла Желязкова говори за отговорността на  по-възрастните жени да предават здравото библейско учение на по-младите, за да има здрави семейства и силни църкви, основани в Истината. Дори и в залеза на нашия земен път, Бог има за нас важна мисия. Светла ни напомни, че обещанията на Бога са за нас и нашите деца. и те са свързани с Неговото Царство и Неговата воля! Мечтите на вярващите са свързани с тези на Всемогъщия . 
 
Накрая всяка жена беше благословена с молитва и помазание, да занесе онова семе, което Господ пося лично в сърцата ни. Североизточна България замириса на прясно миро от лавандула….
 
Ето какво споделят и някои от участниците в конференцията:
 
Роси Маркова: „В такива моменти човек осъзнава, че всичко си е заслужавало и за сетен път се убеждава, че по-блажено е да дава и да служи безрезервно. За нас беше чест да сме заедно, да се срещнем с Онзи, Когото любят сърцата ни, да се прегърнем и слеем в единство, и да зарадваме нашия Татко, като напълним дома Му!“
 
Кичка Стефанова: „Не може да се опише с думи. Трябва да се опита. Бог казва: Опитай Ме. Аз дойдох, видях, опитах и се потопих в Божията свръхестествена благодат и сега не искам да изляза от Божията свята бащинска прегръдка. Боже, толкова много съм Ти благодарна. Благодаря Ти, Боже, за всичко. Покланям Ти се със дух и истина. Величая Те и Те славя. Алилуя!“
 
Надя Петкова: „Това беше една прекрасна конференция! Всичко,което се случваше - посланията, молитвите, общението помежду ни, обядът ни заедно, беше докосващо и благословено от нашия Чудесен Цар! Благодаря на целия екип от църква „Отворено небе“, подготвил тази конференция! Бяхте прекрасни домакини! Благодаря и на Светла Желязкова за организацията и за благословеното послание, което отправи към нас! За мен беше вълнуващ ден, който още ехти в сърцето ми! Благодаря ви и на вас, всички скъпи жени, че бяхме заедно! Бог да благослови всички ни!“ 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg