Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Вечният дом

Main Pic
Публикувана: 19.11.2019
Автор: Макс Лукадо
Прочетена: 964
Коментари: 0
Винаги съм искал да имаме куче. Когато се роди дъщеря ни Сара, жена ми се предаде и се съгласи, защото когато порасна, Сара също много искаше домашен любимец. Чухме за една жена, християнка, която отглеждаше и развъждаше лабрадори. Затова поръчахме кученце от нея. Изпратихме чека, избрахме името Моли и изчистихме кът, където да поставим възглавницата на кучето си. Кучето дори не се бе родило, но вече беше кръстено, поръчано, платено и даже си имаше място в къщата ни.
 
Не може ли същото да се каже за нас? Дълго преди да се чуе първият ни плач, нашият Господ ни обикна, призова, избра и даже ни приготви място в дома Си. Ние с Моли имаме повече общи неща, отколкото предполагаме.
 
Всички ние имаме нужда от грижа и израстване. Ние предпочитаме термините „съзряване“ и „освещаване“ пред думите „отбиване“ и „обучение“, но нима не е едно и също? Подготвяме се да отидем в дома на нашия Господар. Не знаем датата на заминаване или номера на полета, но можем да бъдем сигурни, че някой ден ще видим нашия Баща. Това не е ли и обещанието, на което Давид се надяваше?
 
И ще живея в дома на Господа завинаги” (Псалм 23:6).
 
Къде ще живеете във вечността? Имате ли приготвено място в Господния дом? Ако Неговият дом е и ваш „вечен дом“, какво да кажем за нашите земни домове. Дори и когато сме техни собственици, ние ги притежаваме само краткосрочно. Това не е нашият дом. „Нашата родина е на небето“ (Фил. 3:20).
 
Ние като Моли се подготвяме за един друг дом.
 
Не угасвайте, а по-скоро разпалвайте този копнеж за небето.
 
Божият дом е домът, в който ще живеем завинаги.  „И ще живея в дома на Господа завинаги” (Псалм 23:6).
 
Източник: Cross Walk
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg