Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

14 християни са убити по време на богослужение

Main Pic
Публикувана: 03.12.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2089
Коментари: 0
Най-малко десетима въоръжени мъже са щурмували протестантска църква в неделя в западноафриканската страна Буркина Фасо, убивайки 14 души. Нападението е станало по време на църковната служба, когато вярващите са били най-уязвими.
 
Агенцията „Франс прес“ цитира източник, според който приблизително 10 „тежко въоръжени лица“ са извършили нападението в селото близо до границата с Нигер, „като са екзекутирали вярващите, в това число и пастира и децата, които са се намирали в събранието.“
 
Според Асошиейтед прес, президентът Марк Кристиан Каборе е осъдил „варварската атака“ в неделя в своето послание в социалната мрежа Туитър, като е  изказал „най-дълбоките си съболезнования на семействата на пострадалите и пожелал бързо възстановяване на ранените“.
 
Населението на Буркина Фасо е около две трети мюсюлмани и една трета християни, но според данни на Асошиейтед прес представителите на двете религии там съществуват мирно през годините.
 
През 2015 г.  това започва да се променя с нарастване на ислямския екстремизъм, който разрушава мира и често води до нападения срещу християни.
 
През май миналата година CBN News съобщи, че петима християни, включително техният пастир, са били убити от ислямски терористи в друга църква в Буркина Фасо.
 
През юни най-малко 19 християни бяха убити при нападение над село Арбинда в северната част на Буркина Фасо.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg