Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Истинското чудо на Рождество

Main Pic
Публикувана: 27.12.2019
Автор: Ан Греъм Лоц
Прочетена: 1318
Коментари: 0
По това време миналата година бях подложена на химиотерапия след операция от рак. Тъй като прекарах дълги дни в леглото поради тежки странични ефекти, успях да гледам няколко телевизионни коледни филми. Повечето от тях бяха посветени или на „магията на Коледа“, или разказваха за „коледното чудо“. Но никой от тях не обясни точно истинското чудо на Рождество, което е много повече от помирение в семейството, влюбване или сбъдване на нечие сърдечно желание с подарък под коледното дърво.
 
Истинското коледно чудо е следното: всеки може да има  правилни взаимоотношения с Бога. Всеки може да възстанови своето общение с Бога. Всеки може да се роди отново. Можем да започнем отначало. И най-хубавото е, че всеки може да се наслади на присъствието на Исус, който ще заживее вътре в сърцата. Дори и ти. Дори и аз.
 
Това поразително, свръхестествено чудо е илюстрирано от опита на Дева Мария. Тя беше младо момиче, живееше в малкото планинско селище Назарет. Предполагаме, че е била като всяко друго момиче в своя град - бедна, необразована, но с надеждите и мечтите на всички тийнейджърки в нейното село, един ден да бъде съпруга със собствен дом и деца. Но тя беше различна от другите поради своята невинност, чистота, благочестие и желание да върши волята на Бога. 
 
Всеки от нас може да последва нейния пример с надеждата животът Му да бъде променен завинаги от Божията намеса в него. Тогава чудесата ще бъдат наше ежедневие, защото Господ е Същият вчера, днес и завинаги.
 
Кръвта на Исус е достатъчна, за да изкупи всеки грях.
  •  Ако признаем греха си, Бог е верен, за да ни очисти и прости.
Когато ние поставяме вярата си в Божиите обещания, това означава, че:
  •  Той ще ни даде вечен живот, който е не само Небето, когато умрем, но и лична, правилна връзка с Бога сега.
Когато ние възлагаме вярата си в Божието Слово, това означава, че:
  • Ще имаме право да станем Божие дете, родено свръхестествено в Неговото семейство, ако вярваме в името на Господ Исус Христос и Го приемем в сърцата си.
Когато ние основаваме вярата си в Божието Слово, това означава, че:
  •  Ако приемем словото на истината - което е Евангелието, и повярваме в него, като го приложим лично за себе си и ако изповядаме Исус като наш личен Спасител и Господ, признавайки греха и вината си, вярвайки, че те са понесени от Него и че сме очистени с Неговата Кръв, ние зачеваме живота на Исус вътре в нас духовно в лицето на Светия Дух. И това е чудо! (Римляни 3:23, 6:23; Йоан 3:16; Еф. 1:7; 1 Йоан 1:9; Йоан 17:1-3; 1:12; Еф. 1:13-14; Йоан 3:3-6).
Изживейте чудото на Рождество за себе си. Ако вече сте го преживели, моля, кажете на другите, че и те могат да го изпитат!
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg