Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Заедно във всяко приключение - интервю със семейство Кузеви

Main Pic
Публикувана: 08.02.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2716
Коментари: 0
Мария и Асен Кузеви са семейство от почти 20 години. Мария е медицинска сестра, а Асен е пожарникар - все професии с доста адреналин. Имат 3 деца - на почти 19, на 16 и на 14 години. Много обичат да правят екскурзии из България и  да прекарват време със семейството. Семейство Кузеви са част от Евангелската съборна църква в гр. Пловдив.
 
ЕВ: Бракът е благословение, но и трудно пътуване. Ако съдим по снимките ви, вие сте едно щастливо и сплотено християнско семейство. Как се постига това щастие?
 
Мария: Радвам се, че изглеждаме щастливо семейство. Стараем се да прекарваме достатъчно време заедно, правим различни неща заедно, споделяме хубавите моменти, но и трудностите, подкрепяме се.
 
Асен: Когато искаш да направиш човека отсреща щастлив, а не действаш егоистично, тогава се получават нещата. Любовта е даване и грижа за другия.
 
ЕВ: Кое е най-трудното при възпитанието на децата? Особено когато са повече от едно и всяко е различно?
 
Мария: Децата са дар от Бога, те са подарък за нашето семейство. Като родители на три деца имаме задачата да ги отгледаме и възпитаме в Божия път. Стараем се да им показваме християнските добродетели. В годините на подрастване за мен най-важното е децата да бъдат искрени, да могат да споделят, да питат, да не са лицемерни. Не може да не сбъркат, но затова сме родителите - да им показваме пътя с любов. Разчитаме на Божиите милости и обещания.
 
Асен: Трите ни деца са различни, затова подходът ми към тях е различен. Но всички деца са равни и няма любимци. За мен като военен мъж дисциплината е много важна.
 
ЕВ: Как успявате да поддържате Христос в центъра на брака? Нужни ли са компромиси?
 
Мария: Аз съм се молила за добър съпруг, който да ме обича, но да обича и Бога. Знам,че това е Божият избор за мен и съм Му благодарна.
 
Асен: Като пожарникар искам да нарисувам една картина - две дървета в камината. Огънят, който гори, е любовта между тях. Но за да гори огън, е нужен кислород. Бог е кислородът - ако Го няма, няма да има огън. Самотното дърво не гори, а тлее. За хубав огън са нужни две дървета и кислород.
 
Пожелание към читателите на "Евангелски вестник" за Седмицата на брака:
 
Мария: Пожеланието ни е да се ценят и обичат, да ценят времето, прекарано заедно.Тройно преплетеното въже не се къса. Ако се държим близо до Бога и един към друг, тогава семейния живот ще е песен. ДА - идват моменти, в които имаме различия, но разговорите са много важно нещо.
 
АсенДа не забравяме какво сме си обещали един на друг и пред Бога.
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg