Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато бракът дава криле - интервю с Лора и Христо Ятански

Main Pic
Публикувана: 12.02.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3600
Коментари: 0
Лора и Христо Ятански са младоженци. Те свързват живота си през юни 2019-а година с романтична венчавка на морския бряг. Христо е инженер, а Лора е студентка в НБУ и има собствен блог, който можете да проучите тук. Двамата допринасят за благословенията в църква "Блага вест". 
 
ЕВ: Лора и Христо, вие сте семейство само от няколко месеца. Все още сте в категория "младоженци".  Какво беше най-важното условие, което си бяхте поставили, когато търсехте вашата „половинка“? Имаше ли задължителни качества, които трябва да притежава?
 
Лора: 
За мен най-важното условие беше да слага Бог на първо място. Но разбира се, имаше и други качества, които бяха важни за мен - да бъде трудолюбив, да ми показва, че ме цени, да се грижи за мен.
 
Христо:
Най-важното условие за мен беше тя да обича чесън. :) Майтапът на страна, за мен единственото задължително качество беше да обича Бога. Като бонус дойде и грижовността, и любовта ѝ към семейството.
 
 
"ЕВ": Преди брака познаваме приятеля/годеника си само отчасти, нали? В брака опознаването е по-пълно. Какво научихте за себе си през последните месеци, опознавайки вашия съпруг/а?
 
Лора: 
Бракът е труден. Всекидневно те изпитва и изплуват много качества и у двама ни, за които не сме подозирали преди. Например, започнах често да забелязвам, че се държа егоистично - нещо, над което, разбира се, се старая да работя сега, когато го осъзнавам. Но също така бракът ми дава “криле”- никога преди да се омъжа не съм вършила домашните задължения с такава лекота и дори удоволствие, изпълнена с желание да създам удобства и уют за Ицо. Бракът е като огледало - той ми показва грижа, затова имам желанието да отвръщам със същото. :)
 
Христо:
Научих, че не съм толкова перфектен, за колкото съм се мислел, но и че съм по-съвършен, отколкото съм предполагал. Странно, но истината е, че постоянно научавам нови неща за себе си. От една страна, гордостта ми е поставена на прицел, но от друга, самочувствието ми е подхранвано всеки ден. Лора ме засипва с комплименти и ме мотивира всекидневно, но в същото време не ме оставя да се самозабравя, като ми помага да работя над слабостите си.
 
"ЕВ":  В брака едно от най-трудните неща е да не се поддаваш на изкушението да променяш другия. Възможно ли е? Как се справяте в това отношение?
 
Лора:
Ще отговоря без заобиколки - не, не е възможно да промениш другия. Това може да направи само Бог. Но интересно е, че често пъти, когато искаш другият да се промени в някакво отношение и дори се молиш за това, Бог ти показва, че ти си този, който трябва да се промени. :) Желанието да стане на твоето винаги го има, въпросът е да се подходи към него с готовност за промяна и от двете страни.
 
Христо: 
Ние нямаме и годинка в брака. Ако сме съумели да се справим с едно от най-трудните му изкушения, със сигурност щяхме да сме абсолютни рекордьори. ;)   Разбира се, че е ужасно трудно. Всеки си има свои разбирания за нещата и иска да станат по неговия начин, но вярвам, а и виждам, че с времето вижданията ни започват да се доближават, докато се припокрият напълно. Тогава съм сигурен, че това изкушение няма да е такъв проблем. :)
 
Моля, пожелайте нещо на читателите на „ЕВ“ за Седмицата на брака“!
 
В рамките на Седмицата на брака със сигурност с вашата половинка си показвате един на друг по-специално внимание. Пожелаваме ви обаче да си показвате специално внимание всяка седмица, защото всяка седмица е седмица на брака, всеки ден е ден на брака! Бракът се гради с постоянство всеки ден и е важно да бъде на добра основа, а именно - Христос. 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg