Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог е жив и върши чудеса - интервю със сем. Николови

Main Pic
Публикувана: 14.02.2020
Автор: Лъчезара Йосифова
Прочетена: 3035
Коментари: 0
В Седмицата на брака Лъчезара Йосифова ПРЕДСТАВЯ едно интересно интервю със семейство ГЕОРГИ И СИЛВИЯ НИКОЛОВИ от София.
 
Лъчезара Йосифова: Благодаря ви, приятели от битката, както се наричаме в нашата международна християнска верига...Радвам се, че мога да ви взема това интервю по повод Седмицата на брака! Вие сте доказали години наред, че сте пример като ходатаи за много мисионерски семейства от различни страни, за които се молим. Ще започнем отзад напред – какво ще пожелаете на читателите на вестника ни за тази Седмица, която се празнува в цяла България?
 
Георги и Силвия: Благодарим за поканата и разбира се, искаме да поздравим всички, които издигат правилните ценности в нашето общество и държат на здравите библейски истини. Много хубава седмица на брака и семейството!
 
Лъчезара Йосифова: Георги, в Християнски Център София, вашата църква, ти участваш активно в ходатайственото и младежко служение. Какво те привлече към това? Би ли споделил накратко интересното ти свидетелство на изцеление, което си качил и в твоя профил във фейсбук?
 
Георги: Бих казал, че макар и роден в християнско семейство, не винаги съм бил близо до Господа, до момента, в който преживях Божията сила на свръхестествено изцеление. При големите болки в кръста това бе просто нетърпимо, но именно личната ми среща с Бога ми помогна да разбера, че Този, за Когото посветените християни говорят, наистина е жив и върши чудеса и днес. Това е свидетелството, което ми помогна да се посветя  в църквата и да бъда част от различни служения.
 
Лъчезаа Йосифова: По примера на майка ти Десислава, която близо 10 години е била активна волейболистка, ти от малък си тренирал волейбол. С младежкия отбор на Славия имаш и 6 медала. На какво те научи сериозното спортуване? Как това помага в семейния живот?
 
Георги: Спортуването го препоръчвам  на всеки. То развива нашето здраве, но също и помага за нашата дисциплина, отговорност и стремеж към това да бъдеш по-добър и да постигаш повече. Това, разбира се, е важен фактор в едно семейство.
 
Лъчезара Йосифова: Няма да забравя как бях заедно с вас двамата и малката Анабел на митинга пред Парламента преди 2 години. Бяхте облечени с фанелки за традиционното семейство. Сигурно сте активни участници  в Похода за семейството... Какви са вашите впечатления от тези инициативи?
 
Георги: Нашите впечатления са наистина позитивни, тъй като видяхме много хора семейни и не само семейни да подкрепят истинското/традиционно семейство. Радваме се, че можахме да бъдем част от публичното изразяване на нашето несъгласие с  потенциални закони, които биха били  противни на нашите вярвания и убеждения. Защото християнското семейство е планът на Бога за семейство.
 
Лъчезара Йосифова: Вашата църква редовно организира младежки конференции „4 Jesus“ (За Исус).Какви са вашите наблюдения, сигурно има променени съдби на вярващи и невярващи...
 
Георги: Имаме различни конференции целогодишно и за последен път „4Jesus” се проведе през 2019 г. В началото на 2020 г. започнахме нова конференция, която се казва „Radical Faith“ (Радикална вяра). Да се върна на въпроса за променените съдби – винаги, когато Господ Исус Христос е издигнат и почетен на дадено място и човек е с отворено сърце и готов да приeма, Бог върши чудеса. Примерно от тази конференция има клипче, качено на страницата на ХЦС, за това какви чудеса Бог извърши по време на последната ни конференция.
 
Лъчезара Йосифова: Силвия, винаги се радвам за теб – като красива млада дама, а също отговорна съпруга и майка, ти си подкрепяна от няколко поколения вярващи в твоя род... Всъщност твоята дъщеричка е четвърто поколение християнка, нали? Ти си от Бургас, където има много активни евангелски църкви. Какви са били уроците ти през годините от твоята майка Мария и баба ти Гинка Бъчварова? Кои от тези поуки искаш да предадеш на твоята дъщеря?
 
Силвия: Аз съм четвърто поколение вярваща, а дъщеря ми - пето. 
Вярвам, че поколенията преди нас много влияят на живота ни. В моето семейство няма само християни, за жалост има и такива, които са отказали да следват Господа и аз съм видяла живота на всеки един. До 15- годишна знаех за Бога, но не Го познавах лично. От уважение към баба ми и дядо ми ходех с тях на църква и на една служба, чрез пастора, Бог говори директно за живота ми. Бях смаяна, знаех, че това е Слово за мен и го приех. Това преобърна живота ми към много по-добро. От родителите си научих, че Бог винаги е верен, просто трябва и ние да сме такива. Това, което ще предам на дъщеря си, е да разчита изцяло на Господа  и Той ще й даде най-доброто в живота . 
 
Лъчезара Йосифова: Кои от инициативите от Седмицата на брака и семейството най-много ви привличат? Защо бихте ги препоръчали на младите семейства в България – в църквите и извън тях?
 
Георги и Силвия: Всичко, което ни изгражда и ни прави по-добри във взаимоотношенията, го препоръчваме от сърце. Преди да се запозная с Георги, молитвата ми към Бога за бъдещия ми съпруг беше, че искам той на първо място да обича Бога повече от всичко друго. Защо се молих така? Защото знаех, че това е най-добрата основа за едно семейство, това е, което искам да живеем със семейството ми. Словото казва: „Търсете първо Божието царство и всичко останало ще ви се прибави.“ Можем да свидетелстваме, че наистина, когато поставим Бога в центъра на живота си, Той наистина се грижи по чуден начин за нас. Препоръчваме инициативите от Седмицата на брака, защото те могат да приближат повече хора към Бога и това ще направи живота им по-добър, ще утвърди семейството им. 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg