Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Приехте ли Божия дар?

Main Pic
Публикувана: 17.02.2020
Автор: Чарлс Стенли
Прочетена: 1095
Коментари: 0
В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя Единороден Син, за да живеем чрез Него. В това се състои любовта – не че ние сме възлюбили Бога, а че Той възлюби нас и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни.
1 Йоан 4:9-10
 
Много хора просто не могат да повярват, че Господ ги обича. Други вярват, че Той ги обича, но само когато те Му угаждат по някакъв начин. Защо ни е толкова трудно да приемем Неговата безусловна любов?
 
Една от причините е, че ни е трудно да обичаме другите без условие. Можем да кажем думите „Обичам те“ на нашия съпруг, деца, приятели, колеги или вярващи, но твърде често преди да ги изречем, пресмятаме в съзнанието си дали са живели според нашия стандарт. Понякога се оправдаваме, че не обичаме определени хора, защото тяхното поведение ни разстройва или дразни. Фактът, че ние поставяме ограничения, ни кара погрешно да приемем, че и Господ постъпва по същия начин.
 
Друга причина е нашата ниска самооценка. Когато смятаме себе си за недостойни, ние отказваме да приемем Божията любов. Знаете ли какво? Никой от нас не е достоен за добротата и милостта на небесния Отец, така че можете да се откажете от това оправдание веднъж завинаги. Ние не идваме при Бога заради нашите заслуги. По-скоро ние идваме при Него въз основа на Неговата благодат и нашата позиция е сигурна в Христос. Да се ​​поставиш „под Неговата благодат“ означава да приемеш Неговия любящ, щедър дар. Бог предвиди страхотен божествен начин да се примирим с Него. Неговото най-голямо желание е всеки от нас да има лична връзка с Христос.
 
Ако се чувствате необичани или ви е трудно да приемете себе си, защото не се харесвате, помолете Светия Дух да ви разкрие истината за любовта на нашия небесен Отец към вас - и да я съхраните дълбоко в сърцето си. Приемете истината, която Той ви разкрива. Тя ще ви помогне да гледате на себе си по съвсем различен начин и да възприемете Божията стойност за вас. Вие сте безценни, защото Бог ви възлюби толкова много, че предаде Своя Единствен Син зарад вас.
 
Източник: Christian Devotionals
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg