Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Проблемът, наречен търпение

Main Pic
Публикувана: 14.03.2020
Автор: Ч. Коуман
Прочетена: 992
Коментари: 0
"Облегни се на Господа и чакай Него..." (Псалм 37:7).
 
Случвало ли ви се е да се молите дълго за дадено нещо и да чакате, а да не се случва абсолютно нищо? Сигурно ви омръзва да сте търпеливи, без да виждате никаква промяна. Наближава моментът, в който сте готови да се откажете. Възможно е да се обвинявате, че не сте чакали по правилния начин? Това ще ви извади от равновесие, мястото, където Бог желае да ви срещне.
 
„С търпение чакайте“ (Римляни 8:25).
 
Търпението отнема нашето безпокойство. Когато Бог казва, че ще извърши дадено нещо,  обещанието Му е равнозначно на Неговото присъствие.
 
Търпението ни помага да се справим със страха. Защо се чувствате тъжни и унили? Господ знае вашата нужда по-добре от вас и Неговата цел е вашият проблем да донесе повече слава на името Му.
 
Търпението прави безполезни нашите добри дела. Когато Бог обещава, Той желае вие да ​​„вярвате“ (Йоан 6:29), а когато вярвате, тогава можете да сте спокойни, че всичко ще бъде наред.
 
Търпението ни помага да се справим с всички наши желания. Вашето желание за нещото, към което се стремите, може би е по-силно от желанието ви Божията воля да бъде изпълнена по Неговия начин и с Неговите средства.
 
Търпението се справя с вашето обезсърчение. Вместо да смятате, че Бог се бави, време е да повярвате, че Той е в състояние да ви даде безкрайно повече и иска да приготви и вас да го приемете.
 
Търпението премахва всички ваши колебания. Божиите основи са стабилни. Когато имаме Христовото търпение, ние ще бъдем спокойни, докато чакаме.
 
Търпението ни кара да се покланяме на Бога.
 
Похвалното търпение понася „страданието с радост“ (Колосяни 1:11). Нека всички тези елементи на търпението да дадат своя добър плод (Яков 1:4), докато чакате и резултатите от него ще обогатят живота ви.
 
Източник: Streams in the Desert
Превод: Петя Зарева 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg