Четвъртък, 17.06.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Но даже ако пострадате за правдата, блажени сте; а "от тяхното заплашване не се бойте, нито се смущавайте"." 1 Петър 3:14

OnLine
RSS Facebook Twitter

ПРИЗИВ - ОБРЪЩЕНИЕ на Обединени евангелски църкви в България

Main Pic
Публикувана: 24.03.2020
Автор: п-р Румен Борджиев
Прочетена: 1545
Коментари: 0
Обединени евангелски църкви в България приветства всички евангелски християни в страната за духовната мобилизация и кураж, с които посрещат настъпващите в страната и света необичайни предизвикателства, свързани с разпространението на пандемията от коронавирус. Ние сме убедени, че зрелостта и адекватността на нашата вяра проличават точно във време като това, и сме уверени, че като духовни хора ще бъдем пример „в слово, в поведение, в любов, във вяра, в чистота“ (I Тимотей 4:12). 
 
Призоваваме всички евангелски християни да се молят за целия български народ, разчитайки на Божията милост и доброта, разкрити в Библията: „... ако изпратя мор между народа Си и народът Ми, който се нарича с Моето име, се смири и се помоли, и потърси лицето Ми, и се отвърне от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха му и ще изцеля земята му“ (II Летописи 7:13-14). 
 
Настойчиво увещаваме всички да проверяват информацията, която приемат и препредават, да не допускат разпространяване на черногледство, конспиративни теории и паника. 
 
Молим всички да се съобразяват с разпорежданията на Националния оперативен щаб и официалните власти, както и да бъдат източник на отговорност, спокойствие и доброта към всички.
 
Изпълнени с уважение към усилията на всички специалисти за решаване на проблемите и намаляване на страданията – медици, вирусолози, епидемиолози, фармацевти и хора от всякакви професии, които неуморно се борят да поддържат нормалния ход на живота, ние знаем, че избавлението идва от Господа, и обръщаме сърцата и упованието си изцяло към Него.
 
Призоваваме целия български народ да търси Господа, да се отдалечи и отрече от греховни навици и неща, които тровят човешките отношения и съпричастност, за да достигнем всички заедно като общество до добри и благодатни времена. 
 
Господ Бог да пази България и света! 
 
п-р Румен Борджиев 
 
Председател на ОЕЦ в България 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg