Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелска църква се превръща в кризисен център

Main Pic
Публикувана: 26.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1187
Коментари: 0

Евангелската църква "Модерна християнска мисия" във Фуертевентура (Канарските острови, Испания) е преустроена във временно убежище. Тя посреща хора, изложени на риск от социално изолиране, в разгара на кризата с епидемията в град Ла Олива.

Местният отдел за социални услуги е помолил евангелската общност да им помогне да подготвят мястото и да се грижат за неговото функциониране, когато всичко е готово.

„Започнахме със сглобяването на различни съоръжения, маси, столове и транспортирането на всички необходими материали за правилната грижа за тези хора, като одеяла, чаршафи и хигиенни средства“, обяснява пастирът на църквата, Анхел Мануел Ернандес.

Проектът е част от поредица от „нови мерки за осигуряване на грижа за тези, които се нуждаят от нея“. Той е под егидата на Кметството заради извънредното положение поради епидемията Ковид-19.

„Продължаваме да се грижим за уязвимите хора чрез предоставяне на спешна помощ, като например ваучери за храна. Ние координираме всички необходими услуги, за да се грижим за спешните нужди, като тези на бездомните“, подчерта съветникът по социалните грижи в Ла Олива, Рафаел Бенитес.

Приютът работи от събота и вече има двайсетина души, които се възползват от предоставените грижи. Те получават по три хранения на ден, както и медицинско обслужване. „Ние им осигуряваме чанти със закуска, обяд и вечеря, които носим от нашите съоръжения в Пуерто дел Росарио. Там разполагаме с кухни и персонал, които спазват задължителните изисквания за хигиена и дезинфекция“, казва пастир Ернандес.

Източник: Evangelical Focus

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg