Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Зарази с надежда!

Main Pic
Публикувана: 28.03.2020
Автор: Димка Тенева
Прочетена: 1092
Коментари: 0
Зарази с надежда! ИЗГОВАРЯЙ думи на надежда и НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАЙ да изговаряш думи на страх. 
Вярваш или не, има духовен свят, който ще придаде сила на това, което казваш. Аз съм решила да бъда отворена за Божията сила, която да вдъхновява живота ми.
 
Надеждата е заразителна точно, както е и вирусът.  Посей думи на надежда в ума на някой, без да го обвиняваш. Има толкова много хора, които пожизнено се нуждаят да чуят нещо различно от мислите, които бушуват в ума им. Кажи им в какво вярваш и откъде идва твоята надежда. 
 
Истината е, че има глад за думи на живот, които да дадат надежда за добро бъдеще. Думи, които да насочат хората към Бога, който е ВСЕМОГЪЩ И НИ ОБИЧА.
 
Четейки различни публикации, констатирам нещо много важно. Това, което насърчава и привдига е “духът”, с който човек говори – той прозира зад думите, усеща се дали самият човек твърдо вярва това, което говори, от където идва и помазанието, с което казва нещата.  И си давам сметка колко е важно, първо аз да нахраня и насърча душата си, за да мога да “заразя” с надежда някой друг. Колко внимателни трябва да бъдем, да не говорим провокирани от раздразнение, че другите не търсят Бога. Бог знае кой е пътя до сърцето на всеки човек. 
 
Аз вярвам, че в това време на безпокойство много от хората, които не познават Бога, ще имат лични преживявания с Него! Аз се моля Божият Дух да говори на много сърца и да им помогне да опитат Божията милост и любов! 
 
Бог не винаги работи явно, много често това, което Той прави е незабелязано, но един ден свидетелствата, които ще чуваме ще изявят Неговата слава!
 
Вярвам, че Бог поставя в сърцето на всеки от нас желание да правим нещо, според дарбата, която Бог е поставил в нас. Сигурна съм, че това, което ни се иска да направим, ще е възможно, според способностите и резурсите, които имаме на разположение. 
 
Зарази с надежда! Можеш....
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg