Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бдете за живота си!

Main Pic
Публикувана: 01.04.2020
Автор: Дидахе
Прочетена: 1127
Коментари: 0
Бдете за живота си! Светилниците ви да не угасват, кръстът ви да бъде стегнат, и бъдете готови. Защото не знаете часа, в който ще дойде Господ.
 
Често се събирайте и търсете онова, което подобава на душите ви. Защото вярата, която сте имали през целия си живот, няма да ви ползва, ако в последния си час не бъдете съвършени. Защото в последните дни ще се умножат лъжепророците и развратителите, и ще се обърнат овцете на вълци, и любовта ще се превърне в омраза.
 
Защото, като се умножи беззаконието, човеците ще се ненавиждат помежду си, ще се преследват и предават един други, и тогава ще се появи прелъстителят на света като Син Божий, и ще направи знамения и личби. Земята ще се предаде в ръцете му и ще върши непозволени работи, които никога от векове не са ставали.
 
Тогава човешката твар ще се изложи на огъня на изпитанието и мнозина ще се съблазнят и ще загинат. А тия, които претърпят докрай и останат на вярата си, ще бъдат спасени от Оногова, който е Основата. И тогава ще се явят знаменията на истината:
 
Първо знамението на излитането на небето / Грабването/, сетне - знамението на тръбен глас и трето възкресението на мъртви, но не на всички, но както е казано:
 
"Ще дойде Господ и всички светии с Него. Тогава светът ще види Господа да идва върху небесните облаци".
 
 
Източник: 16 глава от книгата "Дидахи". "Дидахи" или "Учение на Дванадесетте апостоли" е пълното название на ръкописа и най-старият цялостно запазен християнски текст, който не е включен в библейския канон, но никога не е бил отхвърлен от Църквата. Представлява неголям трактат, посветен на нравствения, духовния и църковен живот на ранните християни. Ръкописът ни разкрива богословието в 80-те години на първи век, когато Ерусалимският храм е бил разрушен, а ранната Църква все още се състояла от малки разпокъсани общности, без оформена църковна организация.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg