Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пандемията - истински тест за характера на вярващия

Main Pic
Публикувана: 09.04.2020
Автор: Дж. Мерит
Прочетена: 1130
Коментари: 0

В Посланието до римляните 5:3-5  апостол Павел предупреждава, че ще има изпитания, и именно те произвеждат твърдост и вдъхват надежда, след като вярващият премине теста с вяра и устои.

Световната пандемия, причинена от COVID-19, е точно такова изпитание, което е допуснато от Бога, за да изпита християните и тяхната твърдост в устояването.

Всяка сутрин отправям към Бога молитва за 3 неща: "Боже, изпитай ме, освети ме, дай ми сила!". 

Когато се моля "изпитай ме, Боже!", аз съм наясно, че Бог има съвършена памет. Той всеки ден ми напомня нещо, което съм забравил, а е трябвало да изповядам пред Него.Той ми го припомня в процеса на молитвата, за да бъда свободен, когато го изповядам и поискам прошка.

Когато се моля: "Освети ме!" аз искам Бог да ме изпълни със Себе Си всецяло, така че Той да живее в мен и да демонстрира Своята воля..

Когато казвам: "Дай ми сили!", аз всъщност Го моля да не допуска да бъда изкушаван, а да мога да издържа.Това е като духовен душ, от който имаме нужда всеки ден.

Живеем в култура, която е по-загрижено за външните и показни неща, отколкото за онези, които се случват вътре. Хората се безпокоят повече за своята репутация, отколкото за своя характер. На практика репутацията е онова, което хората мислят за нас, а характерът е онова, което Господ вижда и познава, нашата реална същност.

Нека да се погрижим за своя характер, тогава Бог ще се погрижи за нашата репутация.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg