Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нужни един на друг

Main Pic
Публикувана: 20.04.2020
Автор: Чарлс Стенли
Прочетена: 1213
Коментари: 0
"Дарбите са различни, но Духът е същият. Службите са различни, но Господ е същият. Различни са и действията, но Бог е същият, който върши всичко във всички човеци" (1 Коринтяни 12:4-6).
 
Вярващите имат две отговорности. Първата е да се покланяме на Бога, а втората е да работим за Неговото царство. Къде и как служим се основава на нашите уникални таланти, умения и призиви. Но единственото място, където всички се очаква да дадем от себе си, е местната църква.
 
Когато бяхте спасени, Господ ви кръсти със Светия Дух в Неговата църква - тялото на вярващите, които живеят по целия свят, но са обединени от вярата в Исус Христос. След това избрахте, според Божията воля, да станете част от местна, автономна група от вярващи. Бог ви е настанил там, защото Той знае, че сте нужни на Христовото тяло (1 Кор. 12:18). Вие сте значими за домашната си църква.
 
Църквата е повече от общност. Това е взаимозависимо тяло с отделни членове, които са създадени от Бога, за да функционират в общение един с друг. Ние, християните сме разнообразна група и това означава, че често трябва да се стремим съзнателно към постигане или запазване на единството. Но нашите разлики всъщност са нещо, което трябва да се празнува, защото всеки човек уникално допринася за Божията цел.
 
Църква, която наистина действа като едно цяло - с всичките си разнообразни дарби, таланти, личности и интелекти, насочени към целите на царството - е една красива гледка пред Господа.
 
Християнството не е религия за зрители. Всички имаме работа в Божието царство. Тялото на Христос функционира най-добре и най-красиво, когато всички членове решат да служат на Бога и един на друг, доколкото са способни (ст. 25).
 
Какво правите за изграждането на църквата си?
 
Източник: Cross Walk
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg