Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Защо ни е трудно да се доверим?

Main Pic
Публикувана: 22.04.2020
Автор: Чарлс Стенли
Прочетена: 1059
Коментари: 0
Когато плановете ни са провалени или животът просто се разпада, ние често се чудим: дали Бог не ме е изоставил? Защо не отговори на молитвите ми? Библията предлага насърчение за такива времена, като ни уверява, че Небесният Баща е верен и милостив: „Знайте, следователно, че Господ, вашият Бог, Той е Бог, верният Бог, който пази завета си и Своята милост за хиляди поколения към тези, които Го обичат и пазят Неговите заповеди“ (Второзаконие 7: 9).
 
Пет атрибута на Бог правят това възможно. Първо, Той е всезнаещ, което означава, че знае всичко, включително всяка наша нужда, мисъл, слабост, желание и житейска ситуация в миналото, настоящето и бъдещето. На следващо място, Господ е всемогъщ или всесилен, така че нищо не е твърде трудно за Него (Еремия 32:17). Освен това Той е вездесъщ - тъй като Той присъства навсякъде наведнъж, Той никога не е извън контрол на нещата във вселената.
 
Освен това нашият небесен Отец не може да лъже. Всичко, което Той казва, е вярно и надеждно. И последно, Бог не се променя. Нашите обстоятелства и светът около нас може да изглеждат в постоянно състояние на промяна. Господ дори може да промени начина, по който Той избира да взаимодейства с човечеството в различни поколения. Но Неговият характер винаги е един и същ. Така че, когато Писанието ни казва, че Бог е верен, можем да се доверим на това обещание.
 
Обстоятелствата могат да бъдат болезнени. Но дори когато ситуациите изглеждат непосилни, вярващите могат да се доверят, че нашият суверен Господ знае всичко, контролира всичко и с любов допуска всичко за доброто на Своите деца. Можем да живеем с вяра, като знаем, че неизменният Бог на цялото творение се грижи за нас.
 
Източник: Daily Devotionals
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg