Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Един гони хиляда, двама – десет хиляди“ - интервю с п-р Владимир и Борислава Владимирови

Main Pic
Публикувана: 07.05.2020
Автор: Лъчезара Йосифова
Прочетена: 2187
Коментари: 0
Уважаеми читатели, може би много от вас познават това пастирско семейство – усмихнати и насърчаващи, които служат на Господ Исус Христос в Банкя, София и други градове, както и в други държави. Те са от многодетните семейства, имат 4 деца, а голямата им дъщеря Мишел от 2 години е омъжена. За тях с пълна сила важат думите от Словото: „Аз и моят дом ще служим на Господа“. Те пастируват църквата „Дом на радост“ в София и наистина при тях атмосферата отразява радостта в Бога... Поканиха ме да им гостувам на първото богослужение след въвеждането на извънредното положение на 15 март, за да дам свидетелство от нашата международна молитвена верига „Приятели“. В нея се молим за близо 1000 мисионери и служители от 43 страни. Години наред тази църква е подкрепяла в молитва мисионерите, братя и сестри, някои от които са рискували живота си в трудни райони за Евангелието. Нека да им се връща доброто в претъпкана мяра – според Посланието на ап. Павел към ефесяните 3:20!
 
Лъчезара Йосифова: П-р Владимир и Борислава, защо за вас е важно да подкрепяте мисионерите? Вие самите сте имали много мисионерски инициативи. Бихте ли разказали за тях?
 
Владимир и Борислава: На първо място, искаме да поздравим всички читатели на Евангелски вестник и да ви благословим в Името на Господа Исуса Христа! Според нас, най-великата мисия на Църквата и на живота на всеки християнин е да показва Христос и да води хората към Него. Няма нищо по-ценно от човешката душа и няма по-голямо чудо от това, човек да премине от властта на тъмнината в царството на Божията светлина...
 
Повече от 30 години, църквата издава вестника „Божието Слово“, който е с насоченост към вярващи и невярващи. Това видение се заражда в сърцето на основателя на църква „Дом на радост“, еп. Милчо Тотев. И до днес пастир Ани Тотева, с наша подкрепа продължава делото по издаване и разпространение на Благата вест, чрез вестника.
 
Организираме и провеждаме посещения на детски домове и домове за стари хора. Там, наред с хранителни продукти и хигиенни материали и дрехи, носим най-вече вестта за Христос... Изнасяме библейски сценки, програми и просто показваме любов и завързваме приятелства. 
 
Преди почти 2 години, проведохме първия Международен Госпъл Фест в Банкя. Участваме и в инициативи за достигане на хората, съвместно с Организацията „Луис Палау“. Регулярно раздаваме материали за благовестие. Подпомагаме и финансово мисионери, мисионерски организации и хора, които искат да учат за мисионери. 
 
Лъчезара Йосифова: Участвате в молитвите на пасторите от София и България. Бяхте редовни участници и в митингите преди 2 години пред Парламента – за християнската вяра, срещу джендър идеологията, и срещу тогавашния проектозакон за вероизповеданията. Защо бе важно това? 
 
Владимир и Борислава: Вярваме, че е изключително важно, тялото Христово и водачите на църкви в България да сме в единство. Само така, Бог може да действа и да променя хората и страната ни. Молитвите в единство, от своя страна, насърчават вярващите, свидетелстват на невярващите и радват сърцето на Бога. „Един гони хиляда, двама - десет хиляди“!
 
Смятаме, че е важно законите, които се приемат в България, да са в унисон с Библията и да осигуряват свободата на вярващите. Живеем в страна, в която можем да изразяваме свободно позицията си. Вярваме, че колкото по-дълго време се запазят законите и моралните устои в страната в унисон с Божието Слово, толкова по-благословен ще е народът ни. Вярваме, че живеем в последни времена и отворени врати за Евангелието в България. Нашите молитви и стремеж е да се продължи „благовремието“, за да може възможно най-много хора да дойдат при Бога. 
 
Лъчезара Йосифова: Във вестника  „Божието Слово“ публикувате репортажи от вашите мисионерски пътувания, проповеди, има страница за деца и тийнейджъри, свидетелства... Главен редактор е вашата майка Ани Тотева. От над 55 години тя е истински будител за Христовата вяра, по професия учителка. Ани споделя: „Ние сме народ с вековна история – с години на възход и падение. Спомням си думите на първия будител Паисий Хилендарски от неговата „История славянобългарска“: „О, неразумни юроде, защо се срамуваш да се наречеш българин?“ Ние сме красива и надарена от Бога нация.“ Каква е Божията съдба за България според вас?
 
Владимир и Борислава: Както споменахме по-рано, вестникът „Божието Слово“ е на повече от 30 години и е достигнал наши сънародници в много градове и села в България и по цял свят. 
 
Напоследък, повече от когато и да било досега, Бог изпраща послание към България. Изпраща го в сънища и видения. Дава пророчества на хора, независимо едни от други, да виждат страната ни като център на пробуждане и съживление, както за Балканите, така и за много страни в света. 
 
Ние вярваме, че България е в сърцето на Бога и Той не само ще благослови страната ни, но ще я направи благословение. 
В началото на тази година, проведохме пастирска конференция в град Вършец със служители от 14 страни от Балканите, Европа, Северна и Централна Америка. Няколко души споделиха: „Виждаме България като център на съживление. За нас е изключително насърчение да виждаме единството на служителите в тази страна. Искаме това да стане и в нашите страни. Ние гледаме на вас като пример.“
 
Ключово е да запазим и да поддържаме единството и да подхранваме любовта помежду си. Това е здравословната среда за съживление в земята ни!
 
Лъчезара Йосифова: На богослужението в това извънредно положение ви подарих символичен подарък – тефтер дневник с картата на Франция... Бях докосната, че в Париж толкова хора са се стекли в международната църква. Там искат прошка от Господ Исус Христос, че по време на Великата френска революция са отхвърляли като нация истините на Библията. По целия свят виждаме молитви на хора на колене – полицаи, лекари, обикновени хора по улиците... Явно затова Бог допусна парализирането на обичайния обществен живот в целия свят, за да се покаят много хора. Какъв е вашият коментар?
 
Владимир и Борислава: Нищо не се случва без знанието и позволението на Бога... Молитвата е най-силното оръжие и най-доброто лекарство!
Можем само да благодарим на Бога за решението на нашето правителство да не забранява богослуженията и да не затваря църквите. Това е чудо! Вярваме, че Бог ще ни го зачете за правда!
 
Лъчезара Йосифова: Вие споделихте, че в това време на пандемия вашата църква, освен за богослужения /разбира се, при всички хигиенни мерки/, е отворена всеки ден по 1 час. За да може хора, които са обезсърчени, да идват да се помолят в Божия дом – и вярващи, и невярващи. Бихте ли споделили свидетелства от този месец и половина? 
 
Владимир и Борислава: Действително имаше период, в който църквата беше отворена ежедневно поне 1 час за молитва. Най-голямото свидетелство е, че всеки, който идваше и участваше в молитвите, си тръгваше насърчен! Няма регистриран случай на член от църквата, който да беше заразен. 
 
Преминахме на две неделни богослужения, за да осигурим достатъчно пространство между хората. Това дава възможност на вярващите, които желаят, да участват физически в богослуженията. Излъчваме и онлайн за хората, които нямат възможност да присъстват. Вярваме, че така достигаме и хора, които при други обстоятелства, не биха слушали хваление и проповед.
В последните години Бог ви отваря врати за международно служение в САЩ, Израел, Македония, Франция, Дания и други страни. И от тези служения ще ви помоля за свидетелства...
 
Действително, Бог ни отваря врати да пътуваме.  В пътуванията ни виждаме двупосочното благословение: ние сме благословени, но и служим за благословение. Всяко пътуване е с вяра и виждаме чудесата на Бога. Той  благославя хора чрез нашето служение, а от друга страна служители от различни страни започват да инвестират време, молитви и пътувания за насърчение на тялото Христово в България. Ние сме посланици. 
 
Лъчезара Йосифова: П-р Владимир, в една твоя проповед преди няколко години споделяш нещо интересно. Цитираш от Деяния на апостолите 17:1-9: „...които обърнаха света, дойдоха и тука; и Ясон ги е приел; и те всички действат против Кесаревите укази, казвайки, че имало друг цар Исус. И народът, и градоначалниците, като чуха това, се смутиха. Но когато взеха поръчителство от Ясона и от другите, пуснаха ги.” Това е една интересна случка от пътуванията на апостол Павел по нашите земи. Павел и Сила стигнаха до Солун. Влязоха първо в синагогата и там проповядваха на юдеите. Някои повярваха, други - не. Обаче когато излязоха сред езичниците, мнозина предадоха живота си на Господа Иисуса Христа. Ролята на Църквата, на всеки един от нас е да смутим света в библейския смисъл на думата...“ Какъв е коментарът ти от днешна гледна точка, в това най-последно време, в което живеем?
 
Владимир: Добра памет, Лъчи! Бог сега позволява да бъде смутено нашето ежедневие и устоите на много вярвания. Смятам, че Бог предизвиква всеки човек да помисли кого ще признае за Цар в живота си. Този, който може да накара и магаре да проговори, може да използва нестандартни методи да привлече вниманието на хората. В крайна сметка, всичко е заради безграничната Му любов към всяка една човешка душа.
 
Лъчезара Йосифова: Борислава, ти водиш хвалението във вашата църква. В него участват и синът ви Симеон, дъщерите ви Мишел и Йоанна, а зет ви Дани участва в екипа, който записва богослуженията. Няма да забравя как малкият Емануил свиреше на барабаните, когато бе едва 2-годишен. Какво бихте казали за диска, който вашата църква издаде през 2019 г.? Какви са проектите ви занапред?
 
Бог вложи в сърцата ни желание и копнеж да благословим различни държави с християнска музика на български език. Дойде слово Исая 6:8: „После чух гласа на Господа, който казваше: Кого да пратя? и кой ще отиде за Нас? Тогава рекох: Ето ме,изпрати мене.“ С вяра решихме: „Господи, искаме да изпратиш нас, да ни използваш.“ С много чудеса бяхме насочени кое е подходящото студио, където да направим записите. С чудеса намерихме и инструмент чело, за записите. Бог изпрати наши приятели от Лондон да се включат в проекта с пиано, чело и вокал. Също така и наша приятелка от Вършец се включи с вокал. 
Тази година искаме да бъдем готови, където има нужда от хваление - мисии, евангелизации, фестивали - да отидем да послужим. Молим се Бог да ни използва да се издигне в църквата дух на поклонение и отдаване на хвала. Не просто песни, а аромат на звук на хвала - от страната ни към живия Бог!
 
Лъчезара Йосифова: На какво най-често учите децата си? Какви са също вашите шеги, вие сте семейство с чувство за хумор... Това е добре в многото битки на живота! А децата какво ви съветват?
 
Владимир и Борислава: С цялото ни семейство служим на Бога. За нас като родители е най-важно да обучим децата си в пътя на Господа. Да Го обичат, да Му служат. Всичките ни деца от бебета са в Божия дом с нас. Ние сме семейство, което много се обича и прекарваме време заедно. Пътуваме и децата ни са много креативни с интересни истории и има много смях. Чувството за хумор са го наследили от баща си.
 
Лъчезара Йосифова: Какво ще пожелаете на нашите читатели – стихове от Словото, стихотворение, текст на песен, каквото ви е на сърце...Благодаря! 
 
Владимир: Желая на всички читатели (и на мен самия) да чуем тези думи, като застанем пред Бога: „Хубаво, добри и верни слуго! На малкото си бил верен, на много ще те поставя! Влез в радостта на Господаря Си!“
Всичко друго преминава! 
 
Борислава: Желая на всички Бог да осияе с лицето Си над вас, да ви издигне, да даде мир и радост в домовете ви!
Желая на всички да се приближаваме към Господа и да търсим лицето Му. 
Исус казва в Йоана 4:35: „Не казвате ли: Още четири месеца и жетвата ще дойде? Ето, казвам ви, подигнете очите си и вижте, че нивите са вече бели за жетва.“
 
Желая на читателите да станат работници на Божията нива, защото нивите са бели за жетва. Подигнете очите си!
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg