Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Скръб и молитва за Америка

Main Pic
Публикувана: 01.06.2020
Автор: Дж. Пайпър
Прочетена: 922
Коментари: 0
Всемогъщи и милостиви Татко,
 
Знаем, че Ти показваш милост. Не каза ли ТИ на Ерусалим: „Този ​​град ще бъде за мен име на радост, възхвала и слава пред всички народи на земята“ (Еремия 33:9)? Хората в Ерусалим не бяха достойни - не повече от народа на Ниневия или Минеаполис. Но Ти си милостив Бог, „бавен на гняв и изобилстващ с непоколебима любов и вярност“ (Изход 34:6).
 
А какви сме ние? Твои длъжници. Чиято единствена надежда  е в Твоята благодат. Защото никога не бихме могли да Ти върнем честта, която сме откраднали от Твоето име. Колко ценна е истината, че „Христос Исус дойде в света, за да спаси грешниците!“ (1 Тимотей 1:15).
 
И за какво ни спаси, Отче? За каква цел прости и очисти, и освободи народа Си? ТИ ни каза: „В следващите векове ще покажа неизмеримото богатство на моята благодат към вас в Христос Исус“ (Ефесяни 2: 7). Да. Ти си най-добрият подарък за нас.
 
Но сега? Засега живеем в Минеаполис, а не в небето. Това е нашият дом, далеч от Небесния дом. Обичаме града си и народа си. Ние сме преселници и изгнаници в този град (1 Петрово 2:11). Затова отново Те молим: Спаси ни, Господи! Отвори сърцата ни, за да чуем отговора Ти, Господи, защото Ти казваш чрез пророка: „Търсете благосъстоянието на града, в който ви изпратих в изгнание, и се молете на Господа от негово име, защото в неговото благополучие ще намерите своето благополучие“ (Еремия 29:7).
 
Да, Господи. Това е нашата молитва за Минеаполис и за Америка. Търсим нейното благополучие. Ние се молим от нейно име.
 
За онези, които познаваха Джордж Флойд и го обичаха най-много, дай им Твоята утеха и насочи сърцата им към Тебе, Бога на всяка утеха и мир.
 
За Дерек Шовин, който държа коляното си на врата на Флойд в продължение на седем минути, докато той умре, ние молим за милост на покаяние и справедливост. Нека нашите лидери търсят истината, да застанат непреклонни за истината и да действат според нея. Нека нищо, Господи, да не бъде пометено под килима. Не допускай онези, които имат власт, да изкривяват или прикриват истината. Нека истината да изведе привилегированите, богатите, могъщите или бедните, от тъмнината на греха в светлината на правдата.
 
За огорчените, враждебните и клеветниците от всяка раса, се молим те да видят „светлината на евангелието на Христовата слава“ (2 Коринтяни 4:4). Ние се молим светлината да прогони тъмнината от душите им - тъмнината на арогантността, расизма и егоизма. Ние се молим за разбитите сърца, защото „съкрушено и разкаяно сърце, Боже, няма да презреш” (Псалм 51:17).
 
Молим се градът ни да види чудесата на помирението и трайната хармония, вкоренени в истината и в пътеките на правдата. Молим се за онзи мир, идващ от Бога на мира и купен с цената на  жертвата на Княза на мира.
 
И тъй като бичът на COVID-19  уби 100 000 души в нашата нация и все още убива по  20 души на ден, водейки до хаос в икономиката и бунтове, ние се молим нашата скръб да ни накара да изтичаме към възкръсналия Спасител, единствената ни надежда, Исус Христос.
 
О, Исусе, за това си умрял! За да примириш безнадеждни и враждебни хора към Бога и един към друг. Ти го направи за милиони по благодат чрез вяра. Ние Те молим, направи го, Господи Исусе, в Минеаполис и в цяла Америка. Амин.
 
Източник: Desiring God
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg