Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Епископ Т. Д. Джейкс за расизма и насилието

Main Pic
Публикувана: 03.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1160
Коментари: 0
Известният в САЩ християнски пастир и автор, Т. Д. Джейкс коментира темата за расизма и насилието по покана на пастира на Hillsong United, Карл Ленц от Ню Йорк,  споменавайки, че църквата е отговорна за справяне с проявите на расово насилие.
 
"Мисля, че църквата има отговорност, задължение и призив да отговори на насилието. Църквата има тенденция да гледа встрани. Не става дума само за проблема межеду бели и цветнокожи, бедни и маргинализирани - всичко грозно, с което не искаме да се занимаваме, предпочитаме да игнорираме."
 
Джейкс отбелязва, че насилието няма да доведе до разрешаване на въпросите с расизма, но ясната позиция срещу проявите на несправедливост, ще има по-голямо въздействие.
 
"Не мисля, че насилието е отговорът. Историята ни е научила, че насилието не е лекът", споделя Джейкс. „Но както казва д-р Кинг, който ръководеше движение за ненасилие, „най-ужасяващи не са жестокостите, нито нечестието на злодейците, а мълчанието на добрите хора“.
 
Епископ Джейкс заявява още, че има някои афро-американци, които трябва да бъдат арестувани след извършване на престъпления, но не трябва да осъждаме и убиваме някого на тротоара.
 
"Има чернокожи, които биват арестувани, защото трябва да бъдат арестувани - те са извършили престъпление или са извън контрол. Ние не искаме да не бъдат арестувани. Ние просто искаме да не бъдат съдени на тротоара." 
 
"Искаме да живеем, искаме шанс за възможности, искаме по-добро образование, искаме равен достъп до всички възможности. Просто искаме да живеем", завършва Джейкс.

Източник: CBN NEWS

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg