Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Актрисата Летиша Райт за свободата, която носи вярата

Main Pic
Публикувана: 04.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 854
Коментари: 0
27-годишната актриса, родена в Гана, е известна с филмите „Черна пантера и Отмъстителите“. Тя участва и в популярни телевизионни сериали като „Черно огледало“ и „Доктор Ху“.
 
„Имах високи амбиции и много неща, които исках да постигна, но се борех и с депресивни мисли“, казва тя. "Имах проблеми в живота ми, които се опитвах да реша, а не успявах."
 
Въпреки че много аспекти в кариерата ѝ вървят добре, Летиша изпитва неудовлетворение. „Просто знаех, че нещо не е наред“, обяснява актрисата. „Ако имах пари в джоба си, все мислех, колко още мога да спечеля? Какво друго мога да постигна в живота?“
 
„Нищо в живота не ми носеше удовлетворение“, казва младата актриса. „Винаги съм знаела, че това не може да бъде всичко в живота, че трябва да има още нещо“.
 
Тогава мой приятел християнин ми даде Библия и ме покани в група за изучаване на Словото Божие. Той ме насочи към Матей 6:33, където Исус казва: Търсете първо Божието царство и Неговата правда, и всичко ще ви се прибави“.
 
„Тъй като започнах да чета различни преводи на този библейски стих, разбрах, че той просто означава: посветете живота си на  Бога“.
 
След тези първи стъпки „изпитвах духовен глад и буквално започнах да се храня със Словото“.
 
Попитана за частите от Библията, които са я докоснали най-много, Райт споменава Новия завет. „Евангелията са ми любими, всички тези червени букви (думите, изречени от Исус), са толкова въздействащи и ми дават духовен живот“.
 
Според Летиша четенето на Библията „насочва ума ни в съответствие с това, което Бог иска от нас“.
 
Райт казва, че животът ѝ като отдаден християнин означава, че „нещо се е случило“, след нейното обръщане. „Усещах нещо различно в духа ми, чувствах се свободна“, заключава популярната актриса, която активно споделя своята вяра с приятели и колеги.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg