Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Апологетът Тим Келър се нуждае от нашите молитви

Main Pic
Публикувана: 07.06.2020
Автор: Тим Келър
Прочетена: 1966
Коментари: 0
Преди по-малко от 3 седмици не знаех, че имам рак. Днес постъпих в Националния раков институт в Ню Йорк за допълнителни изследвания, преди да започна химиотерапия за рак на панкреаса следващата седмица.
 
Чувствам се отлично и нямам симптоми. Лекарите наричат това ​​„случайна диагноза“, известна още като намеса на Провидението. Имам страхотни човешки лекари, но най-важното е, че Самият Лекар на лекарите се грижи за мен. Въпреки че преживяхме шок и изпитвах страх, Бог беше с мен през всички многобройни медицински изследвания, биопсии и хирургични процедури през последните няколко седмици.
 
Ако сте готови да се застъпите за мен в молитва, ето нещата, за които да се молите:
  • Бог да използва медицински средства или директната Си намеса, така че ракът да регресира до точката на изчезване.
  • За съпругата ми Кати и за мен, да използваме тази възможност да се лишим от радостите на този свят и да желаем Божието присъствие преди всичко.
  • Семейството ни да бъде утешено и насърчено.
  • За страничните ефекти от лечението, които да ми позволят да продължа да пиша и да говоря.
  • Да стигна до края на състезанието, с радост, защото Исус преживя заради мен безкрайно по-мъчително страдание (Евреи 12:1-2).

Тим Келър е пастир на Redeemer Presbyterian Church, която той и съпругата му Кати основават през 1989 година в Ню Йорк. За изминалите 30 години църквата се разраства и в момента наброява повече от 5 000 души. Тим Келър е автор на десетки книги, сред които и бестселърите The Reason for God  и The Prodigal God, които са преведени на 15 езика.

Тим Келър е известен на българските читатели с книгите "Всяко старание си струва" и "Щедра справедливост". Пастир Келър е доктор по богословие, известен лектор и апологет, баща на трима пораснали синове. Наричан е "Клайв Стейпълс Луис на нашето време".

Източник: Фейсбук

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg