Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Проучване относно църквата в криза: вземете участие!

Main Pic
Публикувана: 08.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1049
Коментари: 0
Членовете на евангелските църкви от цяла Европа са поканени да отговорят на въпроси относно своите преживявания, свързани с ограниченията около пандемията.
 
Community in Crisis ("Общност в криза") е инициатива, която е създадена като отговор на пандемията. „Ние искаме да научим повече за живота на църквата онлайн по време на месеците на карантина“, казва екипът, базиран във Великобритания и подкрепен от IFES Europe.
 
Онлайн проучването се провежда, за да се „установи какъв е опитът на църквата по отношение на новите хора, членовете на евангелските общности и лидерите по време на богослуженията онлайн. Нашето проучване ще бъде споделено в цяла Европа и се надяваме, че можем да извадим поуки от заключението, което ще оформи бъдещето на църквата“.
 
Тук можете да се запознаете с въпросите на проучването, които са преведени на над 15 европейски езика, в това число и на български език.
 
Целта на екипа, който стои зад инициативата, е да „помогне на църквите да разберат как могат най-добре да служат на своите общности и симпатизанти. Очаква се в някои страни ограниченията да продължат известно време. Отговорите от проучването ще помогнат и на църковните лидери да вземат решения относно тяхното бъдещо служение. Тепърва те трябва да решават кое ще бъде най-добре за нуждите на техните членове и симпатизанти, тъй като ограниченията са частично премахнати.“
 
Процесът е анонимен и резултатите ще бъдат публикувани само в обобщен вид, където отделните анкетирани не могат да бъдат идентифицирани.
 
Екипът, който стои зад проучването, включва Ней Доусън (Регионален координатор за обучение на IFES Europe), Мартин Барънс (заместник-председател на Християнската мрежа за следдипломна квалификация), Джо Роджърс (антрополог с опит в обществената ангажираност и комуникации) с подкрепата на Aри Де Патер (представител на Брюксел от страна на Европейския евангелски алианс).
 
Научете повече за Църквата в криза като отделите малко време, за да отговорите на въпросите.
 
Източник: ЕЕА
Превод: Петя Зарева
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg