Четвъртък, 05.08.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Господи, Ти си мой Бог; Ще Те превъзнасям, ще пея хваления на името Ти; Защото си извършил чудни дела, Отдавнашните Си намерения, с вярност и истинност." Исая 25:1

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нарастват нападенията срещу църкви в световен мащаб

Main Pic
Публикувана: 15.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1301
Коментари: 0
Християните ходят на църква, за да се поклонят, да укрепят вярата си и да се чувстват в безопасност, но организации, които следят за религиозната свобода, информират, че някои църкви и християнски домове за поклонение по света се превръщат в места на кръвопролития.
 
"Много е отчайващо, когато видите молитвен дом за поклонение, който трябва да бъде място на мир, светилище, място за поклонение на Бога, превърнало се в къща на ужасите", казва Тони Перкинс, който е председател на Комисията на САЩ за международна религиозна свобода (USCIRF).
 
USCIRF наблюдава проявите на сплашване срещу вярващите и коментира драстичната ситуация през изминалата година. Църкви, гробища, манастири и читалища са обект на насилие - никоя вяра не е имунизирана.
 
Целта на извършителите е да сплашат вярващите и да окажат смразяващ ефект върху религиозната им дейност .
 
"Виждали сме нападения в различни части на света. В Европа ги видяхме във Франция, наблюдавахме ги и в Германия. Тези директни нападения са предназначени да сплашат и прогонят хората от църквите, за да не изповядват публично вярата си", казва Перкинс.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg