Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Президентът на Евангелския алианс на Франция благодарен за своето изцеление

Main Pic
Публикувана: 16.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1478
Коментари: 0
Франция е сред страните, които бяха най-силно засегнати от Covid-19 и това включваше и евангелските църкви. Проучване на Националния съвет на евангелистите във Франция (CNEF, Френският евангелски съюз) разкрива, че 31% от френските евангелски църкви са били засегнати от коронавируса.
 
Президентът на CNEF (Френският евангелски алианс) пастир Кристиан Бланк е  сред тежко засегнатите от коронавируса. Той споделя  своите преживявания с френското списание La Vie.
 
Пастир Бланк разказва: "През март имах респираторно заболяване и след изследвания се оказа, че съм болен от Ковид-19. Състоянието ми бързо се влоши и лекарите бяха принудени да ме поставят в медикаментозна кома. Бъбреците ми блокираха. Белите ми дробове бяха задръстени и сърцето ми започна да отказва. Когато се събудих, лекарите ми обясниха, че на няколко пъти съм бил между живота и смъртта.
 
След като говорих с майка ми, тя ми каза, че вече може да ме нарича Лазар, а не Кристиан, което ме накара да се усмихна. В една от нощите състоянието ми е било толкова критично, че лекарят е предупредил съпругата ми да очаква най-страшното. Точно на следващия ден, обаче, като по чудо аз започнах да се възстановявам, след като 3 седмици бях прекарал в интензивното отделение.
 
П-р Бланк пояснява, че всичко е започнало с обикновена настинка и не е педполагал, че след като отиде в болницата, няма да излезе от там цял месец и ще бъде на ръба на смъртта. През цялото време пастирът е уповавал на Бога и Неговото слово, знаейки, че животът му е в Неговите ръце и Господ определя съдбата му.
 
Според френския евангелски водач Бог е допуснал това изпитание, за да изпита вярата и търпението му, както и за да го научи да състрадава на хората, които боледуват и страдат.
 
П-р Бланк е на мнение, че евангелските християни трябва да дават пример в периоди на криза и да бъдат възможно най-близо до бедните и хората в нужда, за да покажат любовта на Христос.
 
Източник: "Евангелски фокус"
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg