Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Много църкви в САЩ предпочитат да не отварят врати

Main Pic
Публикувана: 19.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2011
Коментари: 0
Ново проучване в САЩ показва, че повечето църкви не са възстановили присъствените служби и много от тях са несигурни за бъдещето на традиционните богослужения.
 
Проучването е направено от Института "Уитън" и  Aсоциацията, учредена от Били Греъм. За проучването са интервюирани 767 анкетирани.
 
В направената в заключение констатация, проучването показва, че повечето църкви имат потенциал да провеждат присъствени богослужения, но 67 процента от анкетираните не смятат да го правят.
 
„Някои църковни ръководители обясняват, че макар да им е позволено да се съберат в някакъв капацитет, здравето и безопасността на техните членове и местната общност, надвишават желанието им да се събират“, се казва в проучването.
 
„Други споделят, че ограниченията за хваление в църквата, колебанието на доброволците в различните служения и невъзможността да се събират преди и след богослужението за лични разговори, значително намаляват стойността на техните събирания.
 
Около 33 процента от пастирите съобщават, че църквите им са се върнали към нормални богослужения, но само около половината от членовете присъстват.
 
Както се очакваше, 80 процента от големите църкви, онези, които се хвалеха с посещаемост от над 1000 души, преди наложената карантина,  сега признават, че не провеждат присъствени богослужения.
 
Според друго ключово изказване, половината църкви най-вероятно ще се върнат към редовни богослужения в края на този месец, но около една трета казват, че не са сигурни как ще продължат.
 
Проучването показва, че според някои служители, „няма смисъл църковното ръководство да провежда богослужения само за малък процент от тяхната общност, като същевременно рискува шанса за увеличаване на броя на случаите с коронавирус. Техният план е да продължат месец за месец, като подобряват своята виртуална ангажираност, с евентуални срещи в малки групи. "
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg