Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Стотици арести в Хонконг в първия ден от новите рестрикции на Китай

Main Pic
Публикувана: 01.07.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1776
Коментари: 0

В първия ден от налагането на новите "драконовски мерки за сигурност" от страна на комунистическото правителство на Китай в Хонконг, хиляди млади хора излязоха по улиците, за да протестират.

Протестите бяха посрещнати с вълна от насилие, което бързо прерастна в арести. Комунистическите власти използваха силни водни струи за разпръскване на протестиращите, а след като тези мерки не дадоха резултат, арестуваха повече от 300 души.

Рестрикциите влизат в сила моментално и всеки, който се осмели да критикува действията на властите в Пекин, или да изразява своето мнение свободно, подлежи на санкции.

В тази връзка държавният секретар на САЩ, Помпео, изрази своето възмущение, заклеймявайки китайските власти, които само за ден превърнаха свободните граждани на Хонконг в поредното копие на Пекин.

Помпео заяви: „Свободният Хонконг беше един от най-стабилните, проспериращи и динамични градове в света. Сега това ще бъде поредният град, управляван от комунисти, в който хората му ще бъдат подчинени на прищевките на партийния елит. Това е тъжно."
 
Помпео добави, че САЩ прилагат визови ограничения за китайски служители, отговорни за премахване на дългосрочните свободи на жителите на Хонконг.
 
Великобритания също обяви в сряда, че ще разшири правата за пребиваване на три милиона хонконгчани, които отговарят на изискванията за паспорт. Това се прави в опит да спазят историческото си задължение пред бившата британска колония.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg