Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евреин се жертва, за да спаси 3 арабски деца и тяхната майка

Main Pic
Публикувана: 08.07.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 918
Коментари: 0
Евреинът Майкъл Бен Зикри се жертва, за да спаси семейство от майка и трите ѝ деца. Очевидно четиримата попадат във водовъртеж  под водата, в изкуственото езеро близо до плажа Зиким извън Ашкелон, на около 50 километра южно от Тел Авив.
 
40-годишната жена и трите ѝ деца са родом от бедуинския град Хура, който се намира на север от Вирсавее. Те се присъединяват към други израелски семейства в популярната зона за плуване около езерото през уикенда.  Бен Зикри успява да спаси майката, двете момичета, на 14 и 7 години, и 10-годишния им брат.
 
Измореният вече Бен Зикри явно се е подхлъзнал под водата и тялото му е намерено по-късно от спасители, но вече е късно и той не може да бъде съживен.
 
"Днес е трудно да се намери такъв герой", казва един от членовете на спасеното семейство в интервю за телевизионните новини. "Цялото семейство се извинява за случилото се."
 
Въпреки че са ограничени от пандемията на коронавируса, десетки бедуини от Хура присъстват на погребението на Майкъл, държейки плакати с лозунги, възхваляващи героизма на Бен Зикри, благодарни, че е спасил семейството.
 
Бившият член на арабския Кнесет Талаб Ел-Сана е присъствал на погребението, казвайки на семейството на Бен Зикри, че цялата общност споделя  скръбта им.
 
"Арабската общественост е в траур в цялата страна", заявил в реч на погребението Ел-Сана. "Ще преименуваме главната улица в нашия град в негова чест."
 
Президентът на Израел Ревен Ривлин също отдаде почит на Бен Зикри и обяви, че правителството ще учреди нова гражданска награда за онези, които вдъхновяват другите в обществото чрез своите героични действия.
 
„Реших за пръв път да дам специална награда на Майкъл Бен Зикри в негова памет, защото неговите действия са пример за изключителна гражданска доблест“, написа Ривлин в Туитър. Той покани и двете семейства в резиденцията си, когато приключи периодът на траур.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg