Неделя, 09.05.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Той ще обърше всяка сълза от очите им и смърт няма да има вече; нито ще има вече жалеене, нито плач, нито болка; защото предишното премина." Откровение 21:4

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нужни ли са Божиите заповеди?

Main Pic
Публикувана: 21.07.2020
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 459
Коментари: 0
„Тогава Господ изля върху Содом и Гомор сяра и огън от Господа от небето. Той разори тия градове и цялата равнина, всичките жители на градовете и земните растения.” (Битие 19:24-25)
 
Историята на Содом и Гомор показва показва, че Божият огнен гняв се е запалил над грешниците. Размишлението над тази история не е приятно преживяване. Поради тази причина аз винаги съм  силно докоснат, когато я прочитам или говоря за нея. Макар аз често да съм ядосан на нечестивите човеци, които отказват да променят пътищата си,ужасното страдание и агония, които се случили в Содом ме разстройва. Аз също така мога да усетя умствената болка връхлетяла Авраам, когато той се застъпвал пред Бога.
 
Макар злите хора в Содом да отказали да се пременят Авраам искрено се надявал бедствието да не падне върху тях. Днес някои хора искат да премахнат ударението върху Божите заповеди. Те мислят, че хората трябва да бъдат третирани единствено с любов и толерантност и не трябва да бъдат плашени с примери за Божия гняв. Павел казва точно обратното. В посланието към коринтяните той разказва много истории за Божия гняв срещу грешниците. След това той заявява:
 
„А в тия неща те ни станаха примери, та да не похотствуваме за злото, както и те похотствуваха” (1 Коринтяни 10:6).
 
Арогантните и упорити хора презират Божието слово и се присмиват на доброжелателните предупреждения. Те се чувства толкова добре, че каквото и да им казва човек за обхвата на Божията милост и благодат, това само ги оставя в по-лошо състояние от преди. Това се случва, когато хората се опитват да се избавят от Божите заповеди.
 
Трябва да се пазим от подобно лъжеучение. За такива хора не е достатъчно да донесат погибел на самите себе си. Те желаят да повлекат и нас със себе си. Подобно на хората от Содом те не осъзнават, че греховете им скоро ще бъдат наказани.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg