Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелски християни с отворено писмо до медиците в Испания

Main Pic
Публикувана: 21.07.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 744
Коментари: 0

Евангелски християни от различни църкви в Испания са организирали съвместен проект, в който са взели участие представители на много деноминации. Те написали и публикували благодарствено писмо, адресирано до всички медици в страната, които с месеци се борят с пандемията, породена от Ковид-19.

Писмото започва с думите: „Пишем ви след първата мощна вълна на пандемията, опустошила Испания (и целия свят). Ние сме група евангелски християни от различни църкви и деноминации”.
 
„Някои от нас са ваши колеги, които преживяха повече или по-малко отблизо страшната битка, която продължава да се води. Добре осъзнаваме какво означават рисковете, които сте поели“.
 
„Нвкои от нас са преживели преките последици (понякога трагични) от Ковид-19 в живота на нашите семейства, приятели или дори във нашия собствен живот. Знаем, че ръцете и сърцата ви винаги са били всеотдайни, за да ни помогнат“, добавят авторите на писмото.
 
Те припомнят, че всеки ден са аплодирали медиците в 8 вечерта. Наричат ги герои без медали, които трябва да работят без сценарий и с ресурси, които често липсват“.
 
Подписалите писмото се определят като „неофициални представители на евангелските църкви в цяла Испания, които искат да изразят дълбоката си благодарност и да кажат, че се молим за вас и ще продължим да го правим“.
 
„Ние знаем и сме изпитали, че доверието в Бога ни дава кураж, мир и надежда. Винаги се нуждаем от надежда да живеем, но когато обстоятелствата са по-тежки, вярата е от съществено значение. Ние се стремим да сме последователни в молитвите за всички вас.  Молим Бога да подновява силите ви всеки ден“, подчертават те.
 
„Отвъд аплодисментите, независимо дали тази вълна приключва или не, ние вярваме, че всяка работа, и особено вашата, заслужава справедливо отношение. Трябва да продължите да се грижите по същия начин за всички болни, както сте го правили досега, но без тази публичност. Защото вашата невидима работа е съществувала и ще съществува извън коронавируса“.
 
Авторите на писмото заключават с думите: „Ние сме на ваше разположение от все сърце и ви изпращаме топла прегръдка с пожеланието Бог да ви благослови“.
 
Източник: "Евангелски фокус"
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg