Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнски мисионер застрелян в Индия

Main Pic
Публикувана: 22.07.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1487
Коментари: 0

В неделя млад християнин, мисионер и пастир е загубил живота си след ненадейно нападение от страна на група представители на маоизма в село в Индия.

Името на мъжа е Муши Дек Тадо. Съпругата му, Джаини Муншо Тадо разказва за случилото се пред репортер на християнската медия Morning Star, която информира вярващите по света за гонените християни по света.

Тадо споделя: "Бяхме събрани на богослужение в нашия дом. В последните месеци 18 нови семейства се прибавиха към нашата църква и хората слушаха с внимание.

По време на службата към нас се приближиха група от трима и мже и три жени. Те изповядвам маоизъм, което е идеология, произхождаща от марксизма и капитализма, но се свързва с китайския диктатор Мао.

Един от мъжете поиска от съпруга ми да прекъсне богослужението и да отиде с тях за малко. Увериха ни, че искат да говорят с него за малко и бързо ще се върне при нас.

Когато той отказа, те го хванаха и вързаха ръцете му с въже зад гърба и го поведоха със себе си, като се отдалечиха. След около 5 минути чухме изстрел и се затичахме да видим какво е станало. Съпругът ми беше пострелян отзад в главата и лежеше мъртъв на земята.

Пастир Вачами, който е близък приятел на убития мисионер, е споделил, че маоистите в селото не можели да понасят факта, че църквата се разраства и непрекъснато изпращали на селяните анонимни писма с лъжлива информация и клевети срещу п-р Тадо. Очевидно пъкленият им план е успял, завършвайки със смъртта на младия християнин.

П-р Тадо е оставил 4 малки деца. Най-голямото е на 6 години. Семейството му има нужда от нашите молитви.

Източник: Christian Headlines

Превод; Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg