Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Десетки Библейски дружества заплашени от фалит

Main Pic
Публикувана: 29.07.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1628
Коментари: 0

Финансовите затруднения, ограниченията, налагани заради пандемията и затворените църкви водят до необходимост редица Библейски дружества да обявят фалит.

По причина на пандемията са спрени личните продажби на Библии от врата на врата, организирани от Библейски дружества в някои страни като Йордания, Буркина Фасо и Египет. Там това е единственият начин за тяхното разпространение
 
Пандемията възпрепятства жизненоважната дейност на Библейските дружества, свързана с набиране на средства в местните църкви. Замразена е и работата по преводите на Библията, както и допълнителните програми за подкрепа на уязвими малцинствени групи като безпризорни деца, слепи и неграмотни хора.
 
Поради всичко това 88 библейски дружества по целия свят, които обслужват 245 милиона души, са заплашени от закриване, съобщава Christian Today.
 
„Ако тези библейски общества се затворят, ще се изправим пред ситуация, в която Библията няма да бъде разпространявана в някои страни и съществува голям риск християнските общности да нямат достъп до Библията“, пояснява Олди Морава, директор на Международната мисия за Библейското дружество в Англия.
 
Библейското дружество в Англия стартира проект с бюджет от 5 милиона паунда, за да спаси най-рисковите дружества по света. Първият транш от средства, вече е предвиден за подпомагане на Библейските дружества в Гамбия, Шри Ланка и Коста Рика.
 
Според Морава „във всички тези страни Библията оказва влияние върху живота на хората и може да промени радикално техните общности“.
 
„Библейските дружества функционират повече от 200 години. Преминахме през две световни войни и пандемията от грип от 1918 г. Винаги сме били в състояние да продължим. Би било ужасно, ако някои библейски общества по света сега трябва да се затворят поради пандемията от коронавирус“, добавя той.
 
Библейското дружество в Англия е основано през 1804 г. от християнски ентусиасти, сред които и британският политик и лидер на движението за премахване на търговията с роби, Уилям Уилбърфорс.
 
 
Източник:  "Евангелски фокус:
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg