Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Апел за молитва към вярващите в Христовата власт

Main Pic
Публикувана: 29.07.2020
Автор: Людмил Ятански
Прочетена: 899
Коментари: 0
Уважаеми читатели, с оглед на сложната политическа обстановка в страната, споделяме с вас предизвикателство-апел от п-р Людмил Ятански, водач на ЕХЦ "Блага вест", София.
 
Скъпи приятели,
 
Обръщам се към всички, които искрено вярваме, че Исус Христос е Господ и владее целия свят. Той е глава на всяко началство и власт, и от Него зависи добруването на нашия народ.
 
Обръщам се с един апел: тъй като Господ Исус Христос държи цялата власт и Той е Личността, към която можем да се обърнем, Той контролира всяка ситуация и може да промени нещата. Господ Сам ни е заръчал това чрез своя апостол Павел, който в 1 Тимотей 2:3-4 пише „да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност.“
 
Това е нашата задача - на нас, християните да се молим, а знаем, че в молитвата има огромна власт и сила.
 
Ще илюстрирам с един пример от онова, което в момента се случва в страната. Една група от 10-20 души могат да повлият на 2 -милионен град, като объркват целия живот на столицата с обикновени физически средства, затваряйки кръстовището на "Орлов мост". Ако 20 души могат да повлияят на милионен град и да парализират целия живот, то колко повече, ако ние се съберем в единство?! 
 
Ако 10 души се съгласим и се молим, можем да обърнем хода на историята и събитията в един град. В тази връзка смятам, че ние като християни не използваме достатъчно властта и силата, която ни е дадена, за да събаряме крепости и да променяме обстоятелствата около нас.
 
Апелирам към молитва. Моля ви, всяка вечер до края на седмицата  в 7 часа  да отправяме поне половин-един час искрени молитви към Бога. Нека всеки вярващ да събере близките си в своя дом и да се молим с молитва за нашата страна - за добруването на народа ни, за добри политици, хора, които да водят България в правилната посока. Но нека всичко да се случва с любов, а не с омраза.
 
Отправям покана и предизвикателство към всички християни! Всяка вечер, обща молитва в 19 часа, всеки в дома си.
 
п-р Людмил Ятански
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg