Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Сърдечен апел за молитва от ливански пастир

Main Pic
Публикувана: 06.08.2020
Автор: Milad Dagher
Прочетена: 1397
Коментари: 0
Гняв. Стрес. Безнадеждност. Това са чувствата, които изпитват хората в Бейрут, Ливан часове след трагедията с експлозиите, при които загинаха стотици, а ранените са хиляди. Пастир Милад Дагер споделя следното с организацията на Били Греъм, с която е в близко сътрудничество от дълги години. 
 
"Навсякъде ще видите шокирани и отчаяни хора. Те сякаш са изгубили всякаква надежда. Положението беше трагично и преди експлозиите. Само на 5 километра от мястото на взрива се намира Обединената евангелска църква, построена от баща ми, Сами Дагер през 1976 година. Както църквата, така и библейското училище, и нашите офиси са силно засегнати от драмата с експлозиите. Слава на Бога, че чуваме и истории на наши братя и сестри, чиийто живот е бил опазен.
 
Само преди седмица църковните лидери са решили да проведат събранието си онлайн заради проблемите с Ковид-19. Ако не е било това решение, в същия ден и час те трябвало да се намират в сградата, която е напълно разрушена от взрива.
 
Призоваваме от сърце християните по света да се молят за Ливан. Ето и специфичните насоки:
  • Молете се за вярващите в Бейрут. „Молете се за църквите, бързо да се мобилизират, за да помогнат и да споделят Евангелието с тези, които са около нас.“
  • Молете се за лидерите на страната. „Страната ни преживява много финансови затруднения в момента. Ресурсите са много оскъдни и политическите разделения в страната затрудняват ситуацията още повече."
  • Молете се за тези, които са загубили своите близки. „Те се нуждаят от утехата на Светия Дух и ръката на Господа в живота си.“
  • Молете се за медицинските нужди в страната. „Някои болници в района не могат да се ползват, защото са били унищожени. Останалите болници са пълни. Има много хора, които са претърпели наранявания и имат нужда от лечение."
  • Молете се Евангелието да се разпространява. „Молете се Господ да докосне живота на много хора и да ги промени, а името на Христос да бъде прогласено и Евангелието да бъде свободно проповядвано.“

Източник: Billy Graham Organisation

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg