Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Американски пастири провеждат богослужения всред заплахи и забрани

Main Pic
Публикувана: 11.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1619
Коментари: 0

Само преди дни кметът на Лос Анджелис издаде указ, който забранява събирането на много хора на едно място, визирайки заплахата от коронавируса. В него се казва, че ще бъдат спирани водата и електричеството на онези сгради, които си позволяват да нарушат забраната.

Християните веднага припознаха себе си в този указ и един от видните пастир Джон Макартър, водач на Crace Community Church, в Sun Valley, Калифорния публично заяви, че няма да се съобрази с тези забрани и заплахи, защото богослуженията и респективно, вярата на християните, е основно човешко право, което не може да бъде погазвано.

Друга калифорнийска църква също отказва да се съобрази с налаганите от местния кмет ограничения и в неделя е провела присъствено богослужение.

Според информация на Fox News пастир Роб Маккой от Вентура God's Speak Community Church също е свикал вярващите на традиционно богослужение в църковната сграда с аргумента, че забраната е ограничаване на тяхната религиозна свобода, която им е гарантирана от конституцията на страната.

По време на службата п-р Маккой е заявил: "Виждам пред себе си хора, които осъзнават, че свободата не е човешка идея, а нещо, създадено от Бога. Може да ни се присмиват, да ни подиграват и да ни онеправдават, но ние се събираме заради и въпреки тях."

Пастир Маккой е пояснил, че не може да провеждат богослужения извън сградата, защото мястото не го позволява, но остава с молитва и уверява общността, че не желаят да застрашават вярващите, но искат да покажат, че животът на църквата е нещо особено важно.

Въпреки забраната на местния съдия за присъствени богослужения, полицията не е посмяла да попречи на нито едно от трите богослужения, проведени в неделя.

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg