Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Вицепрезидентът на френския Евангелски алианс загива при трагичен инцидент

Main Pic
Публикувана: 17.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1084
Коментари: 0
Едуар Нелсън, евангелски пастир и посветен Божий служител загива трагично след като претърпява инцидент, по време на скално катерене, докато се наслаждава на почивка със съпругата си Лора и четирите им деца в региона на Алпите.
 
Едуар е бил на 45 години и е служел като пастир на Евангелската църква Eglise de Ternes в Париж. Тя е член на Асоциацията на френскоговорящите баптистки евангелски църкви (AEEBLF).
 
„Едуар основа Eglise des Ternes, след като работи няколко години с университетски библейски групи. Той споделяше визията за основаване на нови църкви, особено в Париж, и беше човек на действието. Той беше посветен в обучението на работници за Божието дело“, се казва в изявление на AEEPLF, в което те изразяват своята мъка и подкрепа за роднините и църковните членове на Едуар.
 
„Губим много скъп брат, пламенен за Бога и за Неговото дело, човек с много ценни качества, забележителна отдаденост и последователност. Знаем дълбоката привързаност на Едуар, която той винаги е имал към семейството си, жена си, децата си. Нашите молитви са предимно за тях“, се добавя в изявлението.
 
Едуар служи и като заместник-председател на Националния съвет на евангелските църкви на Франция от 2016 г. „Той беше истински приятел и наш обичан брат. Новината за неговата смърт ни причини голяма тъга“, се казва в изявление на CNEF (Евангелски алианс на Франция).
 
„Ние се молим Бог да даде утеха на семейството и приятелите му и да отнеме болката им от тази трагична раздяла. Знаем, че Едуар е сега с нашия Бог ”, се казва в изявлението на Евангелския алианс. „Неговата прозорливост, любовта му към Евангелието, неговото съчувствие и чувство за хумор ще ни липсват“.
 
Пастир Нелсън е бил и един от лидерите за Европа на евангелската организация за основаване на нови църкви, наречена City to City ("От град на град").
 
Източник: "Евангелски фокус"
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg