Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастир и преводач на Библията убит в Камерун

Main Pic
Публикувана: 18.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1214
Коментари: 0

Християнската организация Wycliffe Bible Translators съобщава, че пастир Кристофър Таньо, който е работил за организацията като преводач на Библията и участник в проекта за ограмотяване в Могамо, е бил убит на 7 август. Миналата година двама други мъже, които са работили по същия проект за превод на Библията в Камерун, са загинали при подобни инциденти.

Нападението е станало в село Гузанг, в северозападната част на Камерун, регион, където има много социално напрежение. Кристофър е починал от кръвозагуба, след като е бил прострелян в крака от неидентифицирани въоръжени мъже. Той е оставил съпруга и седем деца.

Кейех Емануел, генерален директор на CABTAL (Камерунската асоциация за превод и разпространение на Библията), коментира:
 
„Редица хора, включително някои ключови преводачи, включени в проекта за превод и разпространение на Библията в Могамо, се преместиха в Баменда поради продължаващата обществено-политическа криза в северозападните и югозападните райони на страната. Тъй като Кристофър имаше по-голямо семейство, той реши да остане в общността, за да довърши Новия завет на езика на могамото, който беше в заключителен стадий. Кристофър вече го няма, но ние се молим неговите пастирски съвети да допринесат за постигане на траен мир в района на Могамо и в цял Камерун. "
 
Кейех продължава: „Молете се за вдовицата и семейството на Кристофър, защото им предстои живот без баща, който се грижеше за прехраната на семейството си. Молете се и за екипа на преводачите, когато преминават през труден период."
 
Убийството на Кристофър се случва само месец след смъртта на друг ключов преводач на Библията в Камерун. Keйех коментира: „Молете се за нас в CABTAL, защото скърбим за загубата на нашите преводачи.“
 
Джеймс Пуул, изпълнителен директор на Wycliffe Bible Translators, споделя: „Тази трагична новина ни напомня колко нужно е евангелското послание в Камерун. Докато хората не бъдат преобразени от Исус, няма да има траен мир. Продължаваме да работим с местни партньори за превода на Библията, така че всеки камерунец да може да чете Библията на езика, който разбира най-добре. Моля, молете се, работата по превода на Библията в Камерун да продължи, въпреки неуспехите и хората да открият животворното послание на Исус."

Източник: Assist News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg