Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Израел, ОАЕ и библейските пророчества

Main Pic
Публикувана: 19.08.2020
Автор: Крис Мичел
Прочетена: 968
Коментари: 0

Обявеният наскоро договор между Израел и ОАЕ, както и новината за подобно споразумение межд Израел и Ливан, предизвиква въпроси относно изпълнението на библейски пророчества, свързани с Второто идване на Христос.

Израелският премиер Нетаняху вече обяви, че резултатите от подобно споразумение се очаква да бъдат добри и за двете страни на договора. 

В интервю за Fox News, дадено в неделя, Нетаняху коментира: "Мирът е нещо добро и този мир ще доведе до обединяване на усилията на две от най-силно развиващите се страни в иокономическо отношение, каквито са Израел и ОАЕ. Заедно ще се борим срещу тероризма и ще се стремим да осигурим благоденствие на нашите граждани."

Разбира се, не всички в Близкия Изток са доволни от това решение. Иран и Палестинската автономия вече обявиха своето несъгласие и са решени да бойкотират Дубай Експо 2020, който беше отложен за октомври 2021 заради пандемията от Ковид-19. Турция също е обезпокоена от това решение.

Според Джоел Розенберг, месиански евреин, автор и анализатор, настоящите събития ни напомнят за библейските пророчества в Езекиил 38 и 39 глави, които предстои да бъдат изпълнени. Става дума за предсказаната "есхатологична война" с Гог и Магог. Съгласно описанието в Езекиил народите, наречени Гог, Магог, Гомер, Куш, Персия, Тогарма ще се обединят и ще обявят война на Израел, но преди това нещата ще са мирни и спокойни.

Розенберг пояснява: "Аз не твърдя, че тази война ще започне всеки момент. Казвам само, че мирното споразумение в Близкия Изток, наред с предстоящото обединение между Турция, Иран и Русия, представляват подготовка за войната, предсказана в Езекиил. Съпътстващите обстоятелства са налице и това трябва да накара християните още по-усърдно да се молят за нещата, които предстои да се случват в Израел. Насърчени сме да се молим за мира на Ерусалим."

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

 

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg