Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църква печели дело след присъствени богослужения

Main Pic
Публикувана: 23.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1174
Коментари: 0
Калифорнийската църква Grace Community Church, ръководена от Джон Макартър, спечели поредното съдебно дело в четвъртък и с това, потенциалното право вярващите да се събират на богослужение в неделя, без да бъдат възпрепятствани от забраните на властите.
Съдебният иск е подаден от окръг Лос Анджелис, с обвинения към п-р Maкартър заради неуважение към съда. Съдията възнамерявал да го осъди да плати хиляди долари глоба заради богослужение на закрито в неделя, един ден след като църквата загубила делото в апелативния съд в Калифорния. Съгласно ограниченията в щата се забраняват богослужения вътре в сградата, въпреки че събитията на открито са позволени.
 
В четвъртък съдията на Висшия съд Мичъл Л. Беклоф е постановил, че църквата и пастирът не могат да бъдат обвинени в неуважение към съда, тъй като няма съдебно решение, забраняващо богослужения на закрито.
Джена Елис, правен съветник по делото, коментира, че е „доволна“ от решениетo. Съдията „правилно е установил, че няма съдебна заповед, забраняваща на църквата да провежда богослужения“, казва тя.
Според п-р Макартър църквата и нейните събирания са нещо съществено и те няма да отстъпят от своето конституционно право да провеждат присъствени богослужения, защото са под защитата на закона.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg