Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Какво е вашето призвание?

Main Pic
Публикувана: 23.08.2020
Автор: Дейвид Уилкерсън
Прочетена: 565
Коментари: 0
Никой на земята не може да ви наложи някакво служение. Може да ви бъде връчена диплома от Семинария, да бъдете ръкоположени от някой епископ или назначени от известна деноминация. Но Павел разкрива единствения източник на всеки истински призив за служение: „Благодаря на Христос Исус, нашия Господ, който ми даде сила (възможност, умение), защото Той ме счете за верен и ме въведе в служение“ (1 Тимотей 1:12).
 
Какво има предвид Павел тук, когато казва, че Исус му е възложил служение и го е счел за верен? Три дни след обръщението на Павел, Христос възложи на апостола служение и по-специално  - служение на страданието: „Защото ще му покажа колко трябва да страда заради името Ми” (Деяния 9:16). Това е служението, което Павел има предвид, когато казва: „Следователно, тъй като имаме това служение“ (2 Коринтяни 4: 1). Той продължава: „Тъй като получихме милост, ние не се обезсърчаваме.“ Той говори за служението на страданието и дава да се разбере, че това е служение, на което всички сме призовани.
 
Павел ни казва, че Христос обеща да му остане верен и да му даде сила да служи въпреки всичките  изпитания. Гръцката дума, която превеждаме като „даде възможност, умение, сила“, означава непрекъснато снабдяване със сила. И така, Павел казва: „Исус обеща да ми даде повече от достатъчна сила. Той ми помага да бъда верен в това служение и заради Него няма да се върна назад или да се откажа!“
 
Павел сам признава, че не беше красноречив оратор. Той беше оставил настрана цялото си светско обучение и своя човешки блясък. Той пише, че проповядва в слабост, в страх и трепет. Дори Петър казва, че Павел говори неща, които са трудни за разбиране (вж. 2 Петър 3:15-16). Павловото служение включваше отказ от всичко заради Христос – то беше съпътствано от големи страдания. Този велик апостол повлия невероятно на всички свои съвременници и продължава да въздейства дори върху нашето поколение заради начина, по който реагира на изпитанията.
 
Павел често говореше за „Христос в мен“, с което има предвид следното: „Пред вас е обикновено човешко същество. Но Бог ме преведе през големи изпитания и тези страдания формираха в мен характера на Христос. Христос е Този, който виждате да свети в моя живот. Само верността и посвещението може да предизвикат подобен Христоподобен характер; само Христос може да даде на слугите си да бъдат добро свидетелство и в най-трудните обстоятелства. Алилуя!
 
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg