Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Британия планира санкции срещу Нигерия заради насилието над християни

Main Pic
Публикувана: 24.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1685
Коментари: 0
Правителството на Обединеното кралство е призовано да наложи санкции на нигерийските правителствени служители, които си „затварят очите“ за избиването на християни в западноафриканската страна.
 
Айо Адедойн, изпълнителен директор на PSJ UK, е заявил, че правителството на Обединеното кралство трябва да предприеме действия за защита на християнското население на Нигерия след десетилетия на смъртоносни нападения и хиляди убити.
 
PSJ UK, която води кампания от името на нигерийските християни, е съавтор на нов доклад, предупреждаващ, че екстремистите са виновни за смъртта на 100 000 християни в Нигерия през последните две десетилетия.
 
Докладът, в съавторство с ICON и Международната организация за свобода на религията или верските убеждения (APPG), предупреждава, че в Нигерия има повече инциденти и смъртни случаи в сравнение с останалите държави в целия регион на Западна Африка.
 
Насилието се приписва на радикални войнствени групировки като Боко Харам и Ал Кайда, както и на екстремисти като Фулани.
 
Според Адедойн християните в Нигерия са изправени пред катастрофа и нямат защита вътре в страната си. Според него ситуацията в Нигерия не може да се толерира повече и трябва да се предприемат стриктни мерки.
 
Около половината гласоподаватели от Обединеното кралство са заявили, че ще подкрепят спирането на британската чуждестранна помощ за Нигерия заради преследването на християни, докато трима пети от анкетираните, са заявили, че ще подкрепят санкциите срещу лица, отговорни за нарушаване на човешките права.
 
Г-н Адедойн добавя: "Британското правителство трябва да направи повече в подкрепа на нигерийските християни и да прилага санкции спрямо членовете на правителството на Нигерия, които в най-добрия случай затварят очите си за тази продължаваща катастрофа и досега не са предприели нищо в тяхна защита."
 
Източник: Christian Post
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg