Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Какво се случва в Беларус?

Main Pic
Публикувана: 30.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 850
Коментари: 0

Беларус преминава през политическа и икономическа криза и християните са по-застрашени отвсякога. Медиите на страната информират за малобройни протести и размирици, докато обикновените хора разказват съвсем друго.

Млад пастир от Минск, който ръководи евангелска общност от 57 човека, разказва, че на църквата му е отказана регистрация, въпреки многобройните молби и всички необходими документи. Обяснението, което получил, било, че по конституция евангелските църкви имали право на съществуване, на практика в страната царували неписани закони.

Относно протестите п-р Тарас коментира, че на улиците със седмици протестират повече от 250 000 души, а евангелските християни активно участват в тях. Младият пастир споменава, че за жалост евангелските църкви все още са със статут на секти, но настоящата ситуация, в която те са рамо до рамо с всички техни сънародници, бързо променя нещата и започват да ги възприемат много по-адекватно.

Тарас съобщава още, че обикновените хора са подложени на побои, арести и неправомерно задържане в претъпкани килии, без обяснение. Десетки са изчезнали.

Пастирът призовава християните по света да подкрепят в молитва техните братя и сестри в Беларус, молейки за 3 основни неща:

1) Сила - физическа и емоционална, тъй като всички вече за изтощени и на предела на психическата си сила.

2) Кураж - да проявят гражданска позиция, като застанат на страната на правдата и отстояват своите конституциуонни права, макар в страната да цари диктатура.

3) Покаяние - гражданите на Беларус, който като цяло се определят като православни атеисти, а и самите евангелски християни  да се покаят за греховете си и да се доближат до Бога чрез вяра в Христос, като живеят достойно за името, с което се наричат.

4) Изходен път - обединение на народа и вярващите и падане на комунистическия режим, който потиска хората и ги лишава от техните елементарни права.

Източник: "Евангелски фокус"

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg