Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

ФБР разследва заговор за убийството на мисионера Андрю Брансън

Main Pic
Публикувана: 02.09.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1823
Коментари: 0
ФБР започва разследване за възможен опит за убийство срещу американския пастир Андрю Брансън, докато той беше в затвора вТурция.
 
Процесът започва, след като Серкан Куртулуш, беглец от турското правосъдие, който е задържан в Аржентина, твърди, че членове на ПСР, партията на президента Реджеп Тайип Ердоган, са се обърнали към него, за да извърши убийството.
 
Според разказа на Куртулуш те първо са се опитали да наемат млад мъж, за когото се твърди, че е свързан с Ал-Кайда, но когато опцията е била изключена, те са се свързали с него.
 
„Разбира се, не приех. Убийството на американски гражданин е много страшно нещо. И вероятно биха убили и човека, който би приел да извърши това убийство", обяснява Куртулуш, според публикация на турските медии  Bold Medya, A3haber и Aktifhaber.
 
Куртулуш бе арестуван в Аржентина миналия юни от федералната полиция в резултат на заповед на Интерпол. До 2018 г. международната организация го обвинява в 26 въоръжени престъпления, включително умишлено и предумишлено убийство, нарушаване на Закона за огнестрелните оръжия, незаконно сдружаване за извършване на престъпления, въоръжен грабеж, отвличане, притежание на опасни материали без лиценз и заплахи.
 
Куртулуш е в списък от 69 обвиняеми, разследвани от турското правосъдие, според Хабертурк, сред които е и бившият вицепрезидент на ПСР в Измир Ахмет Куртулуш, който беше убит през май 2019 г., докато беше под домашен арест.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg