Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Борба с обезсърчението

Main Pic
Публикувана: 18.09.2020
Автор: Д. Уилкерсън
Прочетена: 950
Коментари: 0
Понякога сигурно се питате: „Защо съм толкова обезкуражен? Защо имам всички тези страхове?" Трябва да знаете, че това винаги е въпрос на Светия Дух. Исая казва, че Светият Дух дава утеха и не може да имаме мир, ако живеем в грях. „Правдата ще донесе мир, а сетнината на правдата ще бъдат мир и увереност завинаги. Моите хора ще живеят в мирно жилище, в сигурни обиталища и в тихи места за почивка" (Исая 32:17-18).
 
Когато Светият Дух се излее, резултатът е мир. И ако този ефект липсва - ако все още има смут - тогава трябва да погледнем в собствените си сърца. Писанието ни казва, че Светият Дух е даден само на тези, които искат с вяра. Живеете ли, ходите ли, движите ли се в Духа? Няма значение колко успешен изглежда животът ви; изпълването ви с Духа винаги трябва да се подновява. Павел говори за собственото си „изпълване с Духа на Исус Христос“ и моли филипяните да „се молят“ за него (Филипяни 1:19).
 
Хвалете Бога за всички Божии мъже и жени, които не са загубили Духа и преливат от Светия Дух. Исая ни съобщава тази добра новина: „Така казва Господ, който те е създал и е образувал в утробата, който ще ти помогне:„ Не бой се, слуго мой Якове; и ти, Йешурун, когото аз избрах. Защото ще излея вода на жадните и ще напоя сухата земя; Ще излея Духа Си върху нашите потомци и Моето благословение върху потомството ти” (Исая 44:2-3).
 
Апостол Юда ни уверява: „Възлюбени, спомнете си думите, казани преди от апостолите на нашия Господ Исус Христос: как ви казаха, че в последно време ще има подиграватели, които ще ходят според собствените си нечестиви похоти. Това са плътски личности, които причиняват разделение, без Духа. Но вие, възлюбени, изграждайки се върху най-святата си вяра, молейки се в Светия Дух, пазете себе си в Божията любов, търсейки милостта на нашия Господ Исус Христос за вечен живот” (Юда 17-21).
 
Молете се с тази молитва днес: „Свети Душе, очисти душата ми! Привлечи ме в тайната стаичка на молитвата. Дисциплинирай ме да те чакам, да извикам, да не се отказвам, докато не ме изпълниш докрай. Дай ми Твоя мир и уверение, че ще бъдеш с мен през всичко, което ми предстои."
 
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg