Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Поне 60 евангелски християни със забрана да влизат в Турция

Main Pic
Публикувана: 28.09.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1280
Коментари: 0

Световният евангелски алианс (СЕА) е поискал от Турция да преразгледа решението си, което забранява на 60 протестантски християни да влизат или да пребивават в страната.

Представители на СЕА са направили изявление по темата на 45-ото заседание на Обединените нации в сесия по Правата на човека в Женева, Швейцария.

Били са споменати 2 конкретни казуса. Първият касае Давид Кандасами, гражданин на Шри Ланка, който е живял 20 години в Турция, женен за туркиня и имащ от нея 4 деца, които са турски поданици. В момента му е забранено да живее в страната заради християнските му убеждения.

Вторият случай е свързан с Анди и Катрин Хоард, които са живели в Турция цели 30 години. След кратко пътуване извън страната на Катрин е забранено да се върне в Турция, след като е била държана в килия за разпити няколко дни. Впоследствие е била принудена да се върне във Великобритания, разделена от съпруга си.

Въпросните християни и още поне 60 други евангелски вярващи,  са в подобна ситуация. Те са разделени от семействата си и им е отказано влизане в страната, без никакво обяснение за причините. Казано им е само, че тяхното пребиваване в Турция е заплаха за националната сигурност на страната.

На същата сесия СЕА е повдигнал въпроси и за нарушаване на правата на християните в страни като Швеция, Пакистан и Зимбабве.

Източник: "Евангелски фокус"

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg